Print this page

„Черната комедия за бели дни“ обещава на зрителите тънка ирония, гарантирано зрелище и поглед към българската действителност

 

От днес /29.01/ започва 10-дневната официална онлайн премиера на новия провокативен български филм „Дани. Легенда. Бог“. Заглавието за първи път е достъпно за широка публика и ще покаже превъплъщението на Димо Алексиев /Дзифт, Лора от сутрин до вечер и др./ в Дани - бизнесмен и общински съветник, който се е съгласил да участва в епизод от английска документална поредица за пране на пари.

 

Главният герой убедително изгражда образа си на безцеремонен, безкомпромисен и недосегаем представител на икономическия и политическия елит, а неочаквано срамни провали мотивират бизнесмена да даде всичко от себе си, за да докаже на света защо нарича себе си „Дани. Легенда. Бог“.

 

Създателят на филма, независимият режисьор, продуцент и сценарист, Явор Петков завършва в Бремен, Германия и от 2010 г. живее в Лондон, Великобритания, където основава продуцентската компания “Шипка”. Настоящият филм е пълнометражният му дебют.

 

"Дани. Легенда. Бог. е универсална история за комплекси, страх и тоталния провал на един човек.", споделя Явор.

 

Във филма можем да видим още Валентина Александрова, Илияна Лазарова, Сузанита, Емил Каменов, Георги Налджиев, Кейт Никълс, Джеймс Бабсън, Борислав Марковски и други.

 

Премиерата на филма в Gledam.bg ще бъде достъпна за всички зрители на територията на страната. Това е част от стратегията на платформата да популяризира и подкрепи родното кино.

 

Image Gallery

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…