Едно от най-нашумялите европейски заглавия на годината – „Сянката на Караваджо“, режисиран от световноизвестния Микеле Плачидо пристига в Пловдив за Киномания. Фестивалът ще се проведе от 18 ноември до 4 декември на традиционното си място – в LUCKY Дом на киното. В рамките на малко повече от две седмици ще видим близо 20 от най-впечатляващите европейски и световни фестивални хитове от последната година.

 

В „Сянката на Караваджо“ - един от гвоздеите на програмата – ще видим световноизвестния актьор Микеле Плачидо не само на екрана, но и като режисьор на провокативното заглавие. Част от филма са също любимите на кинофеновете Луи Гарел и Изабел Юпер. „Сянката на Караваджо“ може да гледаме на 26 ноември от 18:30 часа.

 

Друга френско-италианска продукция, която не бива да пропускаме, е „Млади завинаги“. Филмът разказва за съзряването на група студенти в престижна школа по актьорско майсторство. И в това заглавие ще видим Луи Гарел, под режисурата на известната повече като актриса Валерия Бруни Тедески. Филмът може да гледаме на 24 ноември от 18:30 часа.

 

Част от тазгодишното издание на „Киномания“ са още няколко впечатляващи френски заглавия с любими актьори. В „Брат и сестра“, режисиран от Арно Деплешен, ще видим Марион Котияр в една от най-добрите си роли до момента. Заради инцидент с родителите им, тя се среща с брат си, с когото са скарани от дълги години, но преразглеждат своите отношения край болничните легла. „Брат и сестра“ може да гледаме на 22 ноември от 18:30 часа.    

 

Една от най-продуктивните и впечатляващи актриси в последните години Леа Сейду ще гледаме в „Една хубава утрин“. Филмът ни среща със самотна майка, която започва афера със свой стар, но обвързан, познат. Прожекцията е на 30 ноември от 18:30 часа.

 

Друга френска звезда - Шарлот Гензбур ще гледаме в нежната история „Пътниците на нощта“ отново за самотна майка през 80-те, която започва своя нов живот в Париж. Филмът е на 1 декември от 18:30 часа.

 

Неповторимата Изабел Аджани ще може да видим в „Маскарад“. Режисираният от Никола Бедо филм ни среща с пенсиониран танцьор, който среща красавица, която живее от дребни измами и го въвлича в нейните схеми. Филмът е на 19 ноември от 18:30 часа.

 

Пълна програма, както и онлайн резервации и продажба на билети за Киномания в Пловдив може да се правят на сайта kinolucky.com. Билети се продават също на ка

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…