Видях в София и в Пловдив страхотна публика, чудесни хора, много различни от предразсъдъците, които има сред някои хора на запад, каза Сю Флак в LUCKY Дом на киното

 

Една от най-добрите реклами на България в чужбина, която показва един образ, който рядко се появява в медиите – така изглежда филмът „Васил“, чиято цел всъщност изобщо не е това. Доброто между хората, приемането на различния, дори да е в трудна ситуация е това, което говори най-много от екрана на испанско-българската продукция.

 

Филмът тръгва по страната именно от петък, а на премиерната прожекция в арт-киното на Пловдив LUCKY Дом на киното гостуваха главният герой Иван Бърнев, българските ко-продуцентки от Activist38 Мина Милева и Весела Казакова и английската актриса Сю Флак, а пълната зала задаваше дълго време въпроси и споделяше впечатленията си.

 

Историята се върти около Васил – емигрант останал без дом, който е приютен в дома си от испански архитект. Васил е изключително талантлив в различни игри – шах, табла, бридж, с което намира нови приятели, докато успоредно си търси работа и начин да се установи в местното общество.

 

Всъщност сценарият е вдъхновен от истинска история, която се е случила на режисьорката Авелина Прат на филма – или по-точно на нейния баща. В истинския живот тя така и не успява да се срещне с Васил. Може би това е причината неговият образ да е толкова идеализиран, толкова добър, коментира на премиерата Иван Бърнев. Имало е идеи да се вкара нещо по-мрачно в него, но режисьорката не е искала да вкарва такива нотки в неговия образ, разказа още той.

 

Бърнев сподели и опит от снимките, които са правени в някои от най-тежките седмици по време на ковид пандемията в Испания. Въпреки всичко продукцията се е случила без забавяния.

 

Актрисата Сю Флак, която в лентата играе ирландка, разказа, че е впечатлена от България и няколкодневния си опит в София и Пловдив, свързан с представянето на „Васил“. Хората са много добри и дружелюбни, храната и напитките са прекрасни, градовете ви са много хубави, никой от вас не е от мафията, коментира тя.

 

Мина Милева и Весела Казакова споделиха опит от самата продукция и работата на испанските продуценти. В една от сцените на филма звучи музика от „Мистерията на българските гласове“. Авелина Прат, която е режисьор-дебютант, много е държала точно това парче да звучи в сцената. Това е много скъпа музика, те са като Майкъл Джексън за България, обяснили са колегите ѝ, но тя твърдо е държала. И в крайна сметка са ѝ осигурили правата, само тези няколко секунди са стрували много пари, но продуцентите са се съгласили, въпреки че тя е млад режисьор, разказа Весела Казакова. Има какви уроци да вземем от испанците, коментираха българските продуцентки.

 

Филмът вече върви по кината в цялата страна.

244 comments

 • Comment Link Sgtnoc Sgtnoc Дек 03, 2023

  order promethazine pills buy generic stromectol 12mg ivermectin 3mg pill

 • Comment Link Ghtfhj Ghtfhj Дек 03, 2023

  online birth control consultation common antibiotic used for prostatitis cialis make you last longer

 • Comment Link Ldbpjm Ldbpjm Дек 01, 2023

  ulcers over the counter treatment best antacid for stomach ulcer order cystitis treatment online

 • Comment Link Fudmxd Fudmxd Дек 01, 2023

  cost duloxetine generic cymbalta 20mg order modafinil 100mg generic

 • Comment Link Sgpndn Sgpndn Ное 28, 2023

  valacyclovir 1000 mg for shingles a1c reducing medicines billy gardell ozempic tv commercial

 • Comment Link Ndfefa Ndfefa Ное 28, 2023

  purchase provera pills order medroxyprogesterone 10mg pills brand microzide 25mg

 • Comment Link Tevkbr Tevkbr Ное 26, 2023

  stop smoking nhs near me how to buy pain meds without a prescription expensive opioid pain medication

 • Comment Link Hfioqs Hfioqs Ное 26, 2023

  order generic femara 2.5mg buy albenza paypal buy abilify generic

 • Comment Link Ftntur Ftntur Ное 25, 2023

  sleep meds prescribed online diet pill that really works gnc weight loss product reviews

 • Comment Link Mcejep Mcejep Ное 24, 2023

  order minocin 50mg without prescription hytrin 5mg price buy requip 1mg online cheap

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…