С творчеството на любими майстори на киноизкуството ще се срещнем на поредното издание на Киномания в Пловдив, което започва след броени дни. Програмата стартира в петък, 17 ноември, с българското предложение за Оскар и носител на множество награди от престижни европейски фестивали „Уроците на Блага“ на Стефан Командарев с Ели Скорчева. Киномания в Пловдив ще продължи с ежедневна програма до 3 декември, а всички филми са в LUCKY Дом на киното.

 

На тазгодишната Киномания ще видим новия филм с Мадс Микелсен „Обетована земя“, който ще ни потопи в Дания през XVIII век. Филмът е на 26 ноември от 18:30 часа. В програмата е и новата лента на Педро Алмодовар “Странен начин на живот“ – късометражна уестърн мъжка мелодрама, която можем да гледаме на 2 декември от 18:30 часа. Дългоочакваният нов филм с Джони Деп „Жан Дю Бари: Фаворитката на краля“ ще може да видим на 1 декември от 18:30 часа. Любимецът на киноманите Уди Алън също пристига на големия екран в Пловдив с новата си продукция „Чист късмет“, която ще може да гледаме на 15 декември от 18:30 часа.

 

Един от хитовете на тазгодишния киносвят е анимацията „Момчето и чаплата“ на култовия Хаяо Миядзаки, чиято прожекция е на 29 ноември от 18:30 часа. В програмата са включени и още филми, свързани със света на изкуството – с интересен поглед към Салвадор Дали е филмът „Даааали!“ на 3 декември от 18:30, а поглед към друг творец ще обърнем и на 19 ноември от 18:30 в „Пиер Бонар, художник“.

 

Сред другите акценти в програмата са носителят на „Златна палма“ „Анатомията на едно падане“ – на 25 ноември от 18:00 часа, „Тримата Мускетари: Д‘Артанян“ с Венсан Касел, Ева Грийн и Луи Гарел на 18 ноември от 18:30, както и „Великият Беглец“ с Майкъл Кейн на 22 ноември от 18:30.

 

В Киномания са включени и три специални програми – Селекция на френския филм, „Музиката“, в която ще видим анимацията „Застреляха пианиста“ и документалният „Карлос Сантана“, както и специалната програма, посветена на 100-години от рождението на Франко Дзефирели с 5 опери, в които той е режисьор или сценограф.

 

Билетите ще са в продажба с цена от 10 лева и 8 лева намален за учащи и пенсионери на касата на LUCKY Дом на киното и онлайн на kinolucky.com. "Киномания в Пловдив" 2023 се реализира с финансовата подкрепа на Община Пловдив и е част от Календара на културните събития за 2023.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…