Първото издание на фестивала с филми за изкуства пристига в Пловдив

С 9 филма за някои от най-интересните хора от света на изкуствата фестивалът Master of Art пристига за първа година в Пловдив. Той ще се проведе между 11 и 19 май в LUCKY Дом на киното. Пловдивчани ще могат да видят филми, посветени на Ян Флеминг, Пикасо, Клод Моне, Стенли Кубрик и други.

Пловдивското издание на фестивала се открива на 11 май от 19:00 часа с филма „Иржи Менцел – да се направи комедия не е никак забавно“. Филмът проследява историята на живота на известния чешки режисьор, който става носител на Оскар още, докато Чехословакия е част от Източния блок, а в последствие печели и редица други престижни награди.

Най-запалените кино-любителите ще могат да се запознаят също с историята на легендарния американски режисьор Стенли Кубрик (2001: Космическа одисея) във филма „С като Стенли“. Филмът „Флеминг, Ян Флеминг“ ще срещне пловдивчани с автора на книгите, вдъхновили поредицата за тайния агент Джеймс Бонд. За любителите на изобразителните изкуства са подбрани няколко филма за известни художници – „Пикасо, раждането на една икона“, „Аз, Клод Моне“, „Йеронимус Бош“ и „Алберто Джакомети, нов образ за човека“. Не са забравени и феновете на музиката, за които е филмът за незабравимия диригент и композитор „Ленърд Бърнстейн – по-голям от живота“. 

Всички билети са на цена от 6 лева. 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…