Един от най-продаваните шведски писатели - Камила Лекберг, и известният актьор Александър Карим пишат сценарий за аудиосериал ексклузивно за Storytel Original. Епичната любовна история проследява двама непознати, които са държани в строга изолация в отделни хотелски стаи в момент, когато смъртоносен вирус заплашва да унищожи човечеството. Те прекъсват изолацията си неволно и това поражда шеметна, животозастрашаваща любов.

 

Официалната премиера на Glacier (Ледник) в глобален мащаб ще бъде на 15 юни 2021 в Storytel.

 

Какво се случва с човек в изолация? Какво представлява животът без контакт с други хора? Как може човек да обича, когато тази любов застрашава живота му?

 

Това са някои от въпросите, които вдъхновиха Glacier (Ледник) - роман на авторката на бестселърите Камила Лекберг и известния актьор Александър Карим.

 

Glacier (Ледник) ще излезе на четиринадесет езика в Storytel на 15 юни в Швеция, Финландия, Дания, Исландия, България и Полша. Аудиосериалът ще бъде пуснат и в Германия, Белгия, Холандия, Бразилия, Колумбия, Мексико, Испания, Италия, Русия и Турция по-късно през годината. Всеки пазар ще избере свои собствени гласове за записите на различните езици. Гласовете за шведската продукция са Александър Карим и познатата от Бергман актриса - Лена Ендре. Ендре и Карим ще изиграят и главните роли в едноименния филм, който ще бъде режисиран и продуциран от Бейкър Карим, чиято премиера се очаква тази пролет.

 

„Работата с една и съща история за различни формати дава фантастични възможности за развитие на самата история. В аудиокнигата слушателите ще опознаят героите на по-дълбоко ниво и ще видят различни страни от тях; сюжетът може да се развие и да поеме по различни и изненадващи пътеки, а финалът да стане непредвидим. Затова Glacier (Ледник) е завладяваща история без еквивалент и ние с Александър искрено се вълнуваме от тази творба. Нямаме търпение тя да достигне до публиката чрез различните платформи “, казва Камила Лекберг. 

„Това е истинска драма, защото и двамата влагаме много сърце и страст в този проект. Сюжетът, естествено, е вдъхновен от реалността през изминалата година. Беше напрегната и невероятна година и съм развълнуван, че скоро ще можем да споделим брилянтния резултат ”, казва Александър Карим.

 

 

Действието в Glacier (Ледник) се развива в луксозен хотел, където жена лекар и мъж пастор са изолирани в отделни стаи заради смъртоносна епидемия. Те не знаят за съществуването един на друг. Извън карантината, която едновременно ги защитава и унищожава, бушува пандемията. Те са в строга изолация от външния свят, за да спасят живота си, но в много отношения и двамата отдавна са изолирали вътрешното си аз. Опустошителна грешка води до забранена среща, която прераства във великолепна, непреодолима любов. Любов, за която си струва да се умре.

 

Glacier (Ледник) е интригуваща любовна история във време, когато всички сме изпитали по различен начин какво може да причини изолацията на душата. Това е история в духа на Шекспир, където копнежите на сърцето струват повече от самия живот. В Storytel сме много горди, че имахме възможността да подкрепим създаването на тази история. Нашият екип по този проект е един от най-големите, които сме събирали досега за работа по аудиокнига и създаде аудиодрама, която се надяваме да докосне дълбоко нашите слушатели”, казва Анна Йоквист Рагнар, изпълнителен продуцент на Glacier (Ледник) в Storytel.

 

 

„Това е най-големият ни проект досега по отношение на брой преводи и продукции, които правим едновременно. Историята е изключително завладяваща и е много вълнуващо да можеш да я споделиш с толкова много слушатели в толкова много страни едновременно. Storytel Original вече предлага голямо богатство от локални проекти, специално създадени за платформата, и глобални продукции”, споделя Рикард Хенли, ръководител глобална издателска дейност в Storytel.

 

 

За Камила Лекберг

 

Камила Лекберг е една от най-известните и успешни писателки в Швеция в международен план. Нейният пробив с поредицата Fjällbacka, десет признати криминални романа за авторката Ерика Фолк и полицая Патрик Хедстрьом, се продават в повече от 60 страни и са екранизирани както в киното, така и в телевизионни предавания. Автор е на поредица от популярни детски книги за младия супергерой Супер Чарли. Последните й романи „Златната клетка“ (2019) и „Крилата на среброто“ (2020) са част от най-продаваната й поредица за Фей.

 

 

За Александър Карим

 

Александър Карим е актьор, известен от ролите си в популярни филми и телевизионни сериали. Карим дебютира като автор през 2019 г. с романа „Необикновената история за внезапната смърт на Йонас Паулсън“. През 2019 г. той публикува и детската книга “Най-смелият в света”, която написа заедно със съпругата си Малин Карим.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…