На 11 май 2021, вторник, от 19.00 часа, е премиерата на новата книга на Димитър Гачев "Уудсток в градината", изд. "Жанет 45". Книгата ще представи писателят Александър Секулов. Събитието ще бъде в Музикален клуб "Петното на Роршах".

"Уудсток в градината" е книга с разкази. Името в заглавието е свързано с легендарния тридневен фестивал от 1969-та и е отправено към наследниците на хипитата от онези времена. По лек, увлекателен и смислово дълбок начин в разказите се свързват реалистичното и ирационалното. На пръв поглед обикновени житейски ситуации са пронизани от необикновеното като с лазерен лъч.

Сборникът с разкази „Уудсток в градината“ е едно от литературните явления на последната година и със сигурност оставя следа в българската разказваческа традиция. Книгата необратимо поставя Димитър Гачев сред имената на българската литература, които пишат в Пловдив. Д-р Димитър Гачев е лекар, който разказва истории. Роден е и живее в Пловдив. Завършва медицина в пловдивската Медицинска академия, а после и допълнителна специалност „Обща медицина“ в София. В момента работи като личен лекар в Пазарджик. Практиката му е най-голямата в областта и на едно от водещите места в страната. Димитър Гачев е награждаван два пъти от Министерството на здравеопазването като лекар с най-добри показатели в посока профилактика и снижаване на смъртността в обслужваните от него райони. Първата му книга - стихосбирката „Сто”, излиза през 2005 година и получава наградата „Добромир Тонев” на Дружеството на пловдивските писатели. Следват книгите „Планина за сбогом”, „Онзи край на живота”, „Маса за един”„Восъчни печати”, „Дете край Вавилон”, „Преди реките” и последната - "Уудсток в градината".

 

            Димитър Гачев е носител на редица награди - първо място на Яворова награда, първо място в конкурса "Магията любов", специалната награда "Теодор Траянов", наградата „Димитър Димов” за лекари писатели. Два пъти е носител на наградата на Столична община за поезия. За „Уудсток в градината” Димитър Гачев взима наградата на Лигата на Българските писатели в САЩ и по света.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…