Популярната тв водеща и специалист невролог д-р Неделя Щонова ще представи в Пловдив своята книга „Хвърчило към Рая“ в Деня на Вярата, Надеждата и Любовта. „На 17 септември църквата почита паметта на Светите мъченици София, Вяра, Надежда и Любов и отдава почит на добродетелите. Щастлива съм, че точно в този ден и за първи път ще имам възможността да представя моята книга в родния Пловдив, който ми е толкова скъп. Съдбите на хората, за които разказвам в книгата са тежки. Моите  герои преминават през филтъра на куп сурови реалности, но накрая оцеляват, именно защото носят в сърцата си онази спасителна вяра, надежда и любов, която те кара да вярваш, че обстоятелствата са нищо, а страстта и жаждата за живот… те са всичко!“, споделя д-р Щонова.

В дебютната си книга тя разказва 75 истории, събирани в продължение на 10 години от 4 континента. „Прелитах над какво ли не, само и само за да ги открия… и да ви ги подаря за вдъхновение. И всяка една от тях ми показа, че да, Животът наистина понякога ни връхлита с цялата си непредсказуемост, сякаш невидима лъвска лапа идва и с един замах разрушава всичко“, посочва авторът. „Това са 75 чудни житейски съдби, като всяка една от тях е вариация на темата „Междузвездни войни“: Силата е в нас и тя винаги е била вътре в нас. Още от самото начало. С нея се раждаме. И никога не бива да забравяме за това. А от героите в моята книга научих, че когато драмата заблъска по дверите на ума и сърцето ти, когато животът или съдбата дойде, връхлети и без милост те хвърли в ада, просто трябва да се умиротвориш, да повярваш и да си спомниш, че там някъде дълбоко вътре в теб се намира всичката мощ на света, с която можеш да дишаш без огорчения, а в душата ти да е красиво, чисто и светло“, разкрива енигмата на книгата си любимата д-р Неделя Щонова.

„За мен, разказите на д-р Щонова са бисери в литературата ни“, коментира известният български политик, общественик и преподавател, председател на 39-то Народно събрание и бивш служебен премиер проф. Огнян Герджиков. Според него „В центъра на повествованията на разказите са: смисълът на живота, благородството, любовта, сълзите, страданието, смъртта, но най-вече – човечността. Тя е и основата, която поражда усещането за оптимизъм и жизнеутвърждаване, което блика от тази книга.“ 

„Неделя Щонова е толкова неща – лекар, невролог, докторант, тв водещ, автор, творец, пианист, майка. И всичко се събира в две думи – креативност и хармония. Тя те хваща за ръката и не усещаш как с лекота минавате заедно през този процес на съзидание“, заявява ректорът на Медицински университет – София акад. проф. д-р Лъчезар Трайков.

Според журналиста и тв водещ Георги Милков книгата на д-р Неделя Щонова ни „мотивира да практикуваме космическо безсрамие пред драмите на битието и чрез упорство на духа да държим високо бляскавото хвърчило към Рая.“

Премиерата на „Хвърчило към Рая“ ще се състои от 18 часа на 17 септември 2021 г. (петък) в Културен център „Тракарт“. Събитието се осъществява при строго спазване на противоепидемичните мерки, въведени в страната.

Д-р Неделя Щонова е дипломиран лекар, специалист невролог. Има защитен дисертационен труд в Медицински университет – София. Темата на нейната дисертация е посветена на изключително иновативна, авангардна и актуална област от съвременната неврология – емоции, стрес и атеросклероза.

Дебютната книга „Хвърчило към рая“ на популярната и любима телевизионна водеща, автор на единственото в телевизионния ефир здравно предаване „Духът на здравето“ (продукцията, която налага стандарти в съвременната здравна журналистика, базирани на научни факти) вече трети месец, още с появата си на пазара, оглавява класацията Топ 10 на „Хеликон“ за най-продавани книги у нас. Изданието излиза с логото на „Книгомания“.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…