7 ключови послания

 

Ценен наръчник за всеки амбициозен мениджър

Издателска къща “Хермес” представя „Малка книга за големите въпроси в мениджмънта“. Книгата излезе от печат преди 5 дни.

 

За книгата

 

В този наръчник ще намерите всичко, което амбициозният мениджър иска да знае, както и кратки и ясни съвети как да приложите наученото на практика.

 

 

Мениджърите ежедневно следят за постигането на визията и стратегическите планове на своя екип или компания. В хода на работния процес на тях непрекъснато им се налага да решават множество проблеми, свързани с ръководене на хора и проекти, с противоречия между висшестоящи и подчинени и с провеждането на фирмената политика. Тази книга има за цел да помогне на ръководителите от всички нива на управление, като даде отговори на широк кръг от въпроси, които всеки от тях си задава в даден момент от кариерата си. 

 

С помощта на „Малка книга за големите въпроси в мениджмънта“ вие ще научите:

 

как да делегирате ефективно, да взимате по-добри решения и да провеждате по-продуктивни срещи;

 

как да мотивирате служителите си и да определяте цели за себе си и за тях;

 

Какво да направите, за да се изпълняват проектите в срок и в рамките на бюджета;

 

как да се усъвършенствате в общуването с клиенти и снабдители, както и много други крайно необходими управленски знания и умения.

 

За автора

 

Д-р Джеймс Макграт получава диплома за счетоводител през 1976 г. Близо 30 години работи в частния и публичния сектор като счетоводител, одитор, финансов контрольор, старши мениджър и управленски консултант. През 1998 г. се присъединява към екипа на Университета на Централна Англия, където е курсов директор на магистърската програма „Образование и професионално развитие“ и преподава изследователски умения, както и мениджмънт и лидерство.

 

Съавтор е на четири книги, сред които Малка книга за големите теории в мениджмънта (ИК „Хермес“, 2019 г.). Оттегля се от преподавателската дейност през 2012 г. и се посвещава изцяло на писането. Това е първата му самостоятелна книга, след което пише Малка книга за мъдростта на големите мениджъри (ИК „Хермес“, 2017 г.). Член на международно утвърдената Асоциация на сертифицираните счетоводители (ACCA). Притежава бакалавърска степен по политика, магистърска степен по образование и докторска степен по образование от Бирмингамския университет. Темата на дисертацията му е свързана с мениджмънт и лидерство.

 

 

7 ключови послания от „Малка книга за големите въпроси в мениджмънта“

 

„Малка книга за големите въпроси в мениджмънта“ обхваща 76 най-важни въпроса и техните отговори, формулирани на ясен и достъпен език. Събраните съвети могат да ви помогнат да станете най-добрия мениджър, който можете да бъдете, а ние ви представяме 7 ключови послания от книгата, свързани със самоуправлението, управлението на хора, проекти и организации.

 

Вярвайте в себе си – ако вие не си вярвате, защо другите да ви вярват?

 

Вие сте най-ценният си актив. Инвестирайте в професионалното, социалното и културното си развитие.

 

Бъдете отворени за нови идеи и за възможността в даден момент да сте допуснали грешка.

 

Опознайте служителите си, включително силните и слабите им страни и нещата, които харесват и не харесват. Подхождайте индивидуално към всеки. Осигурете възможности на всички служители да споделят идеите си.

 

Постоянно следете силните и слабите страни на организацията и възможностите и заплахите, пред които е изправена тя, особено вашето звено/екип.

 

Научете се да казвате „не“, особено на шефовете си.

 

Упражнявайте се да мислите една, три и пет години напред и развийте уменията си за стратегическо мислене.

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…