Италианският артист ще представи своя спектакъл „Писмото“ в Пловдив е София

Световноизвестният мим Паоло Нани идва за първи път в България този март. Италианският артист ще представи своя спектакъл „Писмото“ в София и в Пловдив.

Паоло Нани е актьор, режисьор, мим, клоун и ментор, познат в над 40 държави. Пред българската публика той ще представи постановката „Писмото“, която се радва на широк интерес от 1992 година насам.

Сюжетът на спектакъла е изключително опростен, но крайно забавен. Нани разказва една история по 15 различни начина – като пиян, в стил нямо кино, без ръце, на обратно, вулгарно… И всичко това, без да каже една дума. Резултатът е абсурдно смешен.

Публиката бързо става пряк участник в историята и нейните различни варианти, тъй като актьорът я въвлича в спектакъла чрез игри и изненади.

Постановката е носител на престижните награди European Comedy Award и Audience Award Festival Santo André.

Коментарите на световни медии за „Писмото“ също са недвусмислени:

„Съчетание на майсторство, театрална мъдрост, техника и изобретателност.“

La Repubblica

„Носи всички отличителни белези на култово шоу. Без съмнение.“

The Irish Times

„Стомахът те боли след 80 минути непрестанен смях.“

DV

Паоло Нани и „Писмото“ ще бъдат в София на 4 март в Théatro и в Пловдив на 6 март в Театър „Хенд“. В Града под тепетата ще се проведе и тридневен уъркшоп с участието на италианския мим, в който ще се включат 20 български актьори. Уъркшопът се осъществява с подкрепата на Национален фонд „Култура“.

 

Билети тук.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…