Сборникът „Акорди” е композиция от житейски акорди с либрето, странстващо в светове на трепет и изпитания, философски енигми, страст, предателства и стилно напомняне, че понякога животът е рокендрол и точно тогава е хубав.
Съвременна проза, деликатна и сурова, поетична и динамична, разноцветна като самия живот.

Ще срещнете момиче, което се бори с живота, въоръжено само със своето виолончело и воля за свобода, софийски мускетар, пренебрегнал себе си, за да спаси девойка в навечерието на Коледа, адвокат-мечтател в странен, трескав делник на Пловдив; ще си припомните, че в събота вечер е нормално човек да бъде съблазнен, ще срещнете природата и хората, любовта като трепет, като страдание, като чудовищна лудост, тъгата, която може да ви вдъхне надежда и свободата, за която и най-тежките окови са слаби.

Истории за нещата от живота, истории за пътя. Пътят напред, пътят назад, пътят към себе си. Жени и мъже в приключението на живота. Някои успяват, други - не, трети… зависи от гледната точка.

Георги Връбчев е роден в гр. София. Семеен, с две деца. Член на Съюза на българските писатели. Пише както проза, така и поезия.
Автор на книгите:
„Някъде...там...някъде” (2008), „Заветът на викинга” (2017), “The Legacy Of The Viking” (2017), „Акорди” (2021)

Модератор на срещата: Мирослава Цанева
Музикален акомпанимент: Михаил Паев – китара


Събитието е част от културната програма на Пловдив чете 2022 и календара на културните събития на град Пловдив.
…..
Кога: 15.03.2022, вторник от 19 часа
Къде: Петното на Роршах, Литературен салон Spirt&Spirit


Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…