11 поети от 10 държави се дават среща в тазгодишното Пето издание на Международния фестивал на поезията „Орфей – Пловдив“ 2022. Те ще се съберат в Малката базилика на Филипопол на 12 и 13 май от 18 часа. Организаторите избраха днешния Световния ден на поезията – 21 март, за да обявят пълната селекция на участниците.

Въпреки тежката ситуация в Европа, въпреки кризата, участие във форума ще вземат поетите Атаол Бехрамоглу /Турция/, Хосе Барионуево /Испания/, Шота Яташвили /Грузия/, Джузепе Наполитано /Италия/, Пуджа Пиямвада /Индия/, Вячеслав Куприянов /Русия/, Нева Лукич /Хърватия/, Даниела Андоновска Трайковска и Борче Панов /Северна Македония/, и българите Гергана Златкова и Тильо Тилев.

Техните творби на роден език и в превод на английски и на български може да четете на сайта на фестивала.

Под печат са и двете книги на форума – мултиезичния сборник с поезия и двуезичната книга с есета на тема „Фигурата на Орфей – между мига и мита“.

МФП „Орфей – Пловдив“ 2022 е проект на фондация „Пловдив ЛИТ“ и се осъществява с подкрепата на Община Пловдив  като част от Културния календар на града за 2022 година.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…