Пловдив чете 2022
Литературен салон Spirt&Spirit
Издателство Жанет 45

Ви канят на среща-разговор с преводача от китайски Стефан Русинов

Модератор: Ина Иванова

11 май сряда 2022, вторник, 19:00 ч.
Петното на Роршах, ул. Йоаким Груев 36

вход: свободен

Стефан Русинов е преводач на китайско- и англоезична литература, хоноруван преподавател по китайска култура в СУ „Св. Климент Охридски“. Съставител на поредицата „Китай отвътре“ и преводач от китайски език на всички текстове в нея.

Ина Иванова ще бъде модератор на срещата, а акцент в разговора ще е книгата "Безсмъртната смърт" на Луи Цъсин, преведена от Русинов. Многократно удостояваният с престижни награди китайски фантаст Лиу Цъсин е автор на известната трилогия „Земното минало“. В третия том, „Безсмъртната смърт“, той доразгръща лъкатушната история на човечеството след избухването на трителната криза.

През 2021 година Стефан Русинов получи награда "Христо Г. Данов" в категория „Преводач на художествена литература“ именно за превода от китайски на романите „Трите тела“ – първи том от трилогията „Земното минало“ на Лиу Цъсин, издателство „Колибри ООД“, и „Живи“ на Ю Хуа, издателство „Жанет 45“.

Фестивалът „Пловдив чете“ – 2022 се реализира с финансовата подкрепа на Община Пловдив и е част от културния календар на града.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…