След премиера в София рекламистът и общественик Радослав Бимбалов представи „Млък“ – сборника с разкази, появил се 23 години след дебютния роман на автора „Аз, Маниака“ – и в родния Пловдив.

Събитието се проведе на 18 юни от 19:00 ч. като част от  фестивала „Пловдив чете“, а десетки бяха пловдивчаните, които бяха гости на книжарница „Сиела“ в Mall Plovdiv, за да се срещнат лично с автора. Модератор на събитието беше дългогодишният журналист Живка Танчева.

„Смятам, че разказът „Млък” е много ключов, защото в него се съдържа едно основно послание, а то е да се грижим за думите си и за думите на другите. И това, което искам да правим е да говорим по-правилно, да пишем по-правилно. Патриотизъм за мен е да учим децата на правилен български.”, сподели самият Бимбалов по време на разговора.
На въпроса защо в тези истории отсъства политиката, която коментира толкова активно всеки ден:

„Защото смятам, че политиката е дребнотемие. Колкото да са важни тези неща, които ни вълнуват, и се палим и спорим, и си крещим, по-важните неща са общочовешките неща и смятам, че изживяваме един много труден период в живота си – и не само тук в България, а цялото човечество... Мисля, че по-важните неща, за които трябва да си говорим са любовта, смъртта, образованието, различните хора. Много неща, които не са просто политика и икономика, а са чисто човешки.“

Той не пропусна да благодари на целия екип, особено на своя редактор на книгата – изтъкнатия журналист  Силвия Недкова, която „в нито един момент не прояви компромис към написаното и не ми спести нито един коментар“.

Тези плътни, емоционално сгъстени, истински или почти истински истории засягат някои от най-наболелите теми на съвременното общество – домашното насилие, расизма, отношението ни към смъртта и любовта. И се превръщат в безпогрешно огледало на човешките търсения и копнежи.

Радослав Бимбалов е много неща – баща, съпруг, брат, син, приятел, творец, предприемач, пловдивчанин, придружител на куче, бъбривец, хапливец, мълчаливец, активист. Роден е през 1973 г. в Пловдив – града, в който се събират всички пътища. Баща е на Диана и съпруг на Ана. Съсъздател на една от най-креативните рекламни агенции The Smarts.


235 comments

 • Comment Link Xvxdve Xvxdve Дек 01, 2023

  lamisil for toenail fungus dosage list of all antihypertensive drugs list of common bp meds

 • Comment Link Wfbkgp Wfbkgp Ное 28, 2023

  most effective smoking cessation drugs new drug to stop smoking pain medication online order

 • Comment Link Ywradi Ywradi Ное 27, 2023

  buy provera 10mg online cheap biltricide 600mg cost microzide 25mg oral

 • Comment Link Jljmoe Jljmoe Ное 26, 2023

  sleeping pills by price male baldness pills heathing lost pills

 • Comment Link Zaxcpl Zaxcpl Ное 25, 2023

  buy femara 2.5mg for sale cheap albendazole abilify 20mg brand

 • Comment Link Wkvava Wkvava Ное 24, 2023

  order alfuzosin 10 mg online exact allergy pills prescription h2 blockers list

 • Comment Link Lsxirn Lsxirn Ное 23, 2023

  order minocin generic oral terazosin order ropinirole 1mg online cheap

 • Comment Link Ayxxcl Ayxxcl Ное 23, 2023

  best acne medication for men salicylic acid versus benzoyl peroxide oral trileptal 300mg

 • Comment Link Qjmggh Qjmggh Ное 21, 2023

  purchase clonidine pills buy antivert 25 mg generic tiotropium bromide price

 • Comment Link Hsjpye Hsjpye Ное 21, 2023

  rocaltrol for sale buy calcitriol 0.25 mg sale buy tricor 200mg sale

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…