Йордан Д. Радичков (1989 г., София) е автор на сборниците с разкази „Малка човешка мелодия“ (2015), „Игра на гъски“ (2016), „Двеста линейки на час“ (2018) и „Навалица! Или 25 часа в град София“ (2022). 

През 2019 г. на немски излиза книгата му „Leben, wo bist du?“.

Носител е на Международна награда за къс разказ Ubud Writers and Readers Festival, 2013 г. Има публикации в Литературен вестник, Klaxon Press, Гранта, Австрийския артистичен проект DIVAN, Пеат некогаш, списание Култура.

Срещта с него в Пловдив е част от културната програма на Пловдив чете 2022/есен и Литературния салон Spirt&Spirit. Ще се състои на 18 октомври, вторник в 19:00 часа в клуб „Петното на Роршах“. Литературният фестивал Пловдив чете 2022 е част от календара на културните събития на град Пловдив и се реализира с подкрепата на Община Пловдив.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…