Едва половин година след като се завърна на екран като водещ на централната емисия “По света и у нас” на БНТ, журналистът и поет Костадин Филипов изненадва почитателите си с нова книга. Стихосбирката с любовна лирика е озаглавена “Нощ и нож” и ще бъде представена в града под тепетата тази събота / 19 ноември / от 17:00 часа в Пловдивски Културен Институт.

Редактор на “Нощ и нож” е обичаната българска поетеса Маргарита Петкова.

Ето какво споделя самата Маргарита Петкова за третата книга на журналиста:

„Костадин Филипов е отдавна известен от малкия екран и от успеха на книгите си – лирическия му дебют „На дъх от лятото“ и сборника с новели „Ангела и Джема“. Във втората си стихосбирка „Нощ и нож“ той продължава пътя си към сърцата на своите читатели. Път, който е като насочен вектор към успеха на неговата творческа реализация. Стихотворенията му са забелязани и отбелязани от любителите на изящната словесност, сполучливо облечени в музика и изпълнение на едни от най-известните наши поп певци. За мен беше удоволствие да опознавам нощта и ножа, защото те не са само съществителни, звучащи еднакво, а и характерна за поезията на Филипов метафора. Разбира се, стиховете са любовни – любовните нощи и любовните ножове, които разсичат мрака, за да изведат и автора, и многобройните му читатели до светлината, към която всички се стремим. Нейното начало е между кориците на тази книга. Тръгнете по пътя, който тя ви чертае и не забравяйте непременно да си купите „риза на цветни квадрати“. Удобна е!“

По време на представянето, гостите на Пловдив ще имат възможност да се насладят и на песните по стихове на Костадин Филипов чрез мултимедийна презентация. Изненада за публиката ще са и очарователните и талантливи шампиони по спортни танци Калина Джамбазка и Братан Братанов.

“Oчаква ви една незабравима вечер. Поканете приятели и нека изживеем тази емоция заедно”, отправят покана от събитийния център.

25 comments

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…