Български автори заемат челните места в класациите на големите разпространителски вериги

 

Челната тройка в класацията „Книга на годината“ за отишлата си 2-22-а година на една от големите разпространителски вериги у нас си делят един от най-продаваните писатели на 20 век и некоронован Крал на ужаса с двама български писатели. ТОП 3 е оформен след онлайн гласуване от страна на клиентите за най-предпочитаните книги в шест основни категории.

 

♦ Първото място заема „Приказка“ на Стивън Кинг

 

Пленяващ роман от неповторимия Стивън Кинг. История за едно момче, едно куче и портал към паралелен свят, където се води вечната война между добро и зло. История, разказана по завладяващ начин, по който само Кинг може да го направи.

 

♦ На Второ място се нарежда „Хроника на болката“ на Иво Иванов

 

В книгата си Иво събира истински истории на хора, които са се сблъскали с огромни трудности в живота си, но вместо да се предадат, те използват болката като двигател, който им е помогнал да продължат напред.

 

♦ Третата позиция е за „Сърце“ на Виктория Бешлийска

 

Дебютният роман на авторката Виктория Бешлийска – „Глина“ спечели любовта и признанието на десетки хиляди читатели. „Сърце“ е още една завладяваща книга на писателката, която грабва вниманието още с първите си редове. Романът е базиран на реални исторически факти, географски местности и писмени извори. Тя ни връща години назад, във времето след царуването на Йоан Асен II.

 

Ето и победителите в отделните категории в годишната класация на Озон.бг:

 

Дебют – „Змей закрилник“ на Симона Панова

Тийн фаворит -„Винаги има още“ на Изабел Овчарова

Любима преводна художествена литература – „Приказка“ на Стивън Кинг

Комикс – „Сърцебиене“ том 1 и 2

Любима преводна нехудожествена литература – „Матю Пери: Приятели, любовници и голямото ужасно нещо“, автобиография.

Номинираните в категория Български автор бяха: Георги Господинов, Мария Лалева, Виктория Бешлийска, Георги Бърдаров и Иво Иванов.

 

Всички номинирани в различните категории, както и допълнетлна информация за заглавията може да видите ТУК.

 

Виктория Бешлийска с двата си романа „Сърце“ и „Глина“ държи първо и второ място в класацията на другата голяма верига книжарници „Хеликон“ в категория „Художествена литература“, където третата позиция е за „Момчетата от Билокси“ на Джон Гришам.

 

ТОП 3 за „Нехудожествена литература там заемат: „Умрях, за да живея!“ на Росица Якобс, албумът за пътешественици „50 невероятни места в България“ на Слави Панайотов и Атомни Навици на Джеймс Клиър.

 

Кои са книгите в Тийн Топ 10 на веригата може да видите ТУК.

30 comments

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…