Пловдивският писател Георги Ганев ще представи утре (26 април) на три различни места в града ни книгата си „Малка книга с голяма поезия – 18 + 1 любовни и еротични стихотворения”, издадена в Англия през 2018 г. Сериозна причина е възпрепятствала премиерата на книгата в Пловдив преди пет години, когато все още авторът живееше в английския град Уулвърхемптън. Любопитен факт е, че книгата се ражда след един футболен бас. Как по-точно поетът ще ни каже утре вечер, прочитайки глава от подготвяната от него мемоарна проза за живота му на Острова под работното заглавие „Дълги вълчи дъждове”.

 

Представяната книга съдържа 19 стихотворения, писани на български или директно на английски език в 18 градове на 8 държави в Европа и Северна Америка. Девет от творбите са печелили награди от различни конкурси или фестивали на поезията в България и чужбина.

В желанието си в един и същи ден да се срещне с повече свои почитатели, Георги Ганев е насрочил премиерата както следва:

- от 18:00 ч. – в ресторант ФАВОРИТ, квартал Втора Каменица, ул. „Арх. Камен Петков” № 18;

- от 20:00 ч. – в ресторант SAFFRON в артистичния квартал Капана, ул. „Георги Бенковски” № 32;

- от 22:00 ч. – в клуб НАЙЛОНА в Капана, ул. „Георги Бенковски” 8.

 

Заповядайте там, където желаете – кани поетът. Неговите гости могат да поръчат вечеря или напитки, а за тези от тях, които останат на улицата, Ганев е подготвил чаша червено вино от винарна „Загрей” – Първомай. 

Музикалната „гарнитура” към литературата ще бъде в изпълненията на неговия приятел - китариста от Ирландия Патрик Мидълтън, щастливо женен за пловдивчанката Юлия. 

 

 

 

Тази малка книжка има огромен и нежен любовен заряд. С нея Джордж показа на Уулвърхемптън и Бирмингам, че е в състояние не само да накара осем хиляди фенове на Вълците да скандират пловдивската дума „майна”, но и да направи така, че осем души да танцуват блус и да повтарят римите от „Малката книга...” на английски и на български. Осем деца на любовта на Острова, спечелени за поезията от един българин – това е много, твърде много. Благодаря ти, майна!

 

  Wes the Best in the Nest – естет и арт-коментатор в Англия

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…