Среща разговор с Иво Георгиев за новия му роман "Дин ден" ще се проведе в Литературен салон Spirt & Spirit на 23 май 2023 г. от 19:00 в клуб "Петното на Роршах". Модератор ще бъде Радослав Иванов.
 
„Дин Ден“ е роман за детството, написан на жив и автентичен детски език, който ще припомни на възрастните какво е да гледаш света с любопитство. Дин Ден живее заедно с много други деца в голяма сграда далеч от града. Там малките играят, учат, пеят песнички и правят странни упражнения. И вярват, че един ден майките им ще ги приберат. Дин Ден също вярва.
 
Животът в детската градина е показан през неговия детинско-мъдър и цветист език, чрез неговото разбиране за нещата, които се случват край него. Случайно открил дупка, през която може да подслушва някои от разговорите в кабинета на директорката, той усеща, че нещо тайнствено и непонятно се случва в тяхната детска градина, без да го проумява – „научен ексеремент“. И единственият начин да го обясни на останалите деца и на себе си, е да си измисля истории и приказки. И да се надява да свършат с щастлив край.
 
Иво Георгиев е писател, поет и автор на песни.  „По-лошата половина на гората“ е първата му книга с поезия, за която той получава наградата за поезия „Южна пролет“. Автор е книгите „Мистичните Родопи“, „Исус ми прати SMS“, „Дневникът на кралския гъделичкар“, „Уроборос”.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…