Пловдивската премиера на „Омагьосана приказка“ на художничката Светла Чиракова ще се състои на 15 юни – четвъртък, от 18:30 ч. в Конферентна зала на НБ „Иван Вазов“.

 

Авторката нарича книжката „вълненоритъмна живопис в приказна форма“, а себе си представя като вдъхновител и творец.

 

Светла Чираков е известна като автор на картини, за създаването на които използва фини влакънца от вълна с техника без аналог у нас. Докато рисува, тя нарича картините си с красиви думи, послания, истории за сбъдване на желания, за успех, за любов. По този необикновен начин се появява и първата ѝ книга „Oмагьосана приказка“ с над 80 илюстрации на реално съществуващи нейни картини, която ще бъде представена утре в Библиотеката.

 

По време на презентацията ще бъде представена и аудио версията на книгата на фона на музика от Стефан Вълдобрев в изпълнение на самия него на китара и Теодосий Спасов на кавал, като текста чете самата авторка.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…