Издателство и е-списание “ЛитДизайн” и “Страшен разказ в две изречения”, обявяват литературен конкурс за разказ на ужасите “Хорър дизайн” 2023. 

Целта на конкурса е да събере участници от всякакви възрасти, които обичат да четат и пишат в спекулативния жанр на ужасите и да се представи високото качество на съвременната българска литература пред обществото. 

Темата е напълно свободна, стига творбите да карат четящия да трепери от страх. 

Конкурсът ще бъде журиран от популярни имена в културния живот: Валентин Попов-Вотан, Невен Георгиева  и Виктория Баръмова.Тази година сме подготвили и изненада - гост журиращ ще е авторът на “Кало Змея”, “В мен” и “Общежитие за чудовища” Милен Хальов.  

Милен Хальов е учител и писател. Неговият литератрен успех започва с трилогията за “Кало Змея” продължава през поставящия основополагащи въпроси за създряването тийн роман “В мен”, за да стигне до изключителия роман “Общежитие за чудовища” - зряла и мрачна поредица, която разкрива какво се крие под привидно сивото ежедневие, какви сили избуяват и се канят да управляват живота. 

Невен Георгиева е дългогодишен почитател на хорър жанра във всичките му форми. Тя дълбоко вярва, че чрез хоръра човек може много  успешно да се разсее от ужаса в ежедневието; все пак, клин клин избива.  От четене, през писане, любовта към ужасите доведе до създаването на конкурса „Страшен разказ в две изречения“ през 2021-ва, който освен че осигурява неизчерпаем обем нови къси разкази, има за цел да предложи на аудиторията едно интелектуално предизвикателство и да събуди интереса към литературата дори на тези, които не си падат по хорър или не са писали никога през живота си.

Виктория Баръмова е в постоянно търсене на литературата, която грабва, стиска те за гърлото и за сърцето, разтърсва те, така че след прочита ѝ вече никога да не си същия. Цени написаното, което те обръща с хастара наобратно, хваща те неподготвен и някак си успява да те подготви за промяната, която идва...

Конкурсите за нея са личностна литературна стълбица, със стъпала, които сам решаваш дали да изкачиш... Най-ценни са тези ръбатите и по-високи стълби от стълбицата, предизвикващи те да излезеш извън собствените си очертания. Точно след едно подобно конкурсно педизивикателство за написване на фантастичен разказ, получава награда и разбира, че жанрът фантастика не ѝ е никак чужд.

Би се радвала в конкурса за хорър разкази да се включат всички – които вече са ревностни почитатели на жанра, но най-вече би се радвала предизвикателството да бъде прието от поети, разказвачи на житейски истории, привърженици на сатирата и забавата, на историята... Сигурна е, че въздействащата литература идва от новия прочит на собствените авторови възможности, провокацията им и дръзката им себеизява!  

И ето Ви и повод! 

Валентин Попов е любител на качествената литература, обожаващ фантастика и ужаси. Под псевдонима Вотан е автор на няколко сборника с разкази, както и на редица публикации в различни тематични издания в интернет и на хартия. Създател е на издателство “ЛитДизайн”, а от декември 2021 с екип от доброволци поддържа е-списание “Литературен дизайн”. 

 

Условията на конкурса са достъпни ТУК.

 

71 comments

 • Comment Link Ofdbgd Ofdbgd Дек 07, 2023

  urso 300mg ca zyban 150mg cost cetirizine for sale online

 • Comment Link Pfcncy Pfcncy Дек 05, 2023

  strongest heartburn medicine best otc for excessive gas best tablet for bloating stomach

 • Comment Link Dpzlrz Dpzlrz Дек 05, 2023

  order azithromycin 500mg for sale purchase zithromax for sale purchase gabapentin online

 • Comment Link Quxdjs Quxdjs Дек 03, 2023

  birth control where to buy premature ejaculation treatment naturally lasting longer without a condom

 • Comment Link Bvoqst Bvoqst Дек 03, 2023

  prednisone 10mg oral generic deltasone order amoxil generic

 • Comment Link Mmjrqz Mmjrqz Дек 02, 2023

  ulcer medication names best way to treat gastritis gram negative bacilli uti antibiotic

 • Comment Link Ovumej Ovumej Дек 01, 2023

  phenergan tablet stromectol buy online ivermectin 3mg stromectol

 • Comment Link Bkijft Bkijft Ное 30, 2023

  medication for oral fungal infection transmitting genital herpes without outbreak stopping high blood pressure meds

 • Comment Link Tepohu Tepohu Ное 30, 2023

  generic duloxetine 40mg provigil canada buy modafinil 200mg online

 • Comment Link Dutjcy Dutjcy Ное 28, 2023

  buy periactin paypal buy cheap generic fluvoxamine ketoconazole pill

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…