Книгата „Третият слой“ от Гергана Лаптева ще бъде представена тази вечер от 17:30 часа в Конферентна зала на НБ „Иван Вазов“.

 

Публиката ще има възможност да разговаря лично с авторката, която ще присъства на представянето, организирано от Клуб „Аптека за душата“ и Библиотеката.

 

Входът за събитието е свободен!

 

Гергана Лаптева е съвременен български писател, автор на три пътеписа за Южна Америка и Антарктида и на романите „Монетата“ (2020 г.), „Божествен аромат“ (2021 г.), „Тайната от Апамея“ (2022 г.) и „Третият слой“ (2023 г.), вдъхновени от действителни събития и актуални теми от нашето съвремие. Жанрът, в който твори е исторически трилър.

 

Книгите й ни пренасят назад във времето, за да ни разкрият дълбоко пазени тайни и да ни разкажат по увлекателен и емоционален начин малко познати истории за известни личности и места.

Гергана Лаптева е родена в София. Завършва Училището по изящни изкуства „Илия Петров“ със специалност „Живопис“. Висшето си образование получава в СУ „Св. Климент Охридски“, специалност „Палеонтология“. Член е и работи в Българския антарктически институт и в Националния център за полярни изследвания. Участник е в седем експедиции до Антарктида. Участва като художник и фотограф в редица еко арт проекти. Основател е и координатор на програмата ЕКОАНТАР.

 

Името на Гергана Лаптева носи остров Лаптева. То е дадено от Комисията по Антарктически наименования (към МВнР) за приноса на Лаптева към дейността на България в Антарктика. Островът се намира в архипелага Палмер, Западна Антарктида.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…