Премиера на новата книга на Мира Папо „Докато смъртта ни събере“ ще се състои на 3 април – сряда, от 17:00 ч. в Конферентна зала на НБ „Иван Вазов“ (вход от ул. „Иван Вазов“).

 

Това е новела, посветена на съдбата на българските евреи от Гюмюрджина и създадена в тяхна памет. Със средствата на художествената литература авторката разказва една трагична семейна история.

 

Художник на корицата и илюстрациите в книгата е д-р Райна Дамяни, рецензенти са Иванка Савова и Калин Терзийски, който е и художник на една от илюстрациите в изданието.

 

„За най-страшното не бива да се мълчи, за ужаса трябва да се говори, за да не бъде повторен никога и никъде повече. И трябва да се пише, за да останат думите като памет за онези, които вече ги няма. Мира Папо го прави през сълзи и чрез метафори в „Докато смъртта ни събере“, казва за новелата на Папо редакторът Ива Спиридонова.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…