След успешната северозападна трилогия писателят изненадва с исторически роман

Вълнуващата история на цар Ивайло, един от най-противоречивите и загадъчни български владетели, разказва Стоян Николов-Торлака в новата си книга. Писателят ще представи четвъртия си роман на 15 ноември в Пловдив. С интерес очаквахме как авторът на „Северозападен романь“ ще се справи с литература, в която го няма нито намигването на северозападния диалект, нито пък първичната непосредственост на простонародния изказ.

Историческият роман „Иваил цар“ е едновременно достоверен и увлекателен. С пълнокръвни герои и сюжет, който провокира читателското любопитство. Стъпил на всички известни исторически факти и развил вълнуващата история на тази вдъхновяваща личност.

Как един мъж без царска кръв се изкачва на трона във времена, когато само мисълта за това е била грях? Какъв е бил животът по време на средновековието? Какъв човек е бил „селският“ владетел? Защо Иваил, а не Ивайло?

Въпросите, които задава, и чиито отговори търси Торлака, са много. Дали ги е открил, може да разберете на 15 ноември (сряда) от 19:00 в „Петното на Роршах”. Срещата с писателя ще бъде интересна.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…