Първият по рода си в България форум за социална промяна EMPATHEAST ще се проведе между 14.11- 16.11.2014г в град Пловдив и ще представи поредица от лекции, инсталации, пърформанси игри и работилници, водени  от най-смелите визионери в сферата на социалните иновации и предприемачество в света.

EMPATHEAST ще покаже чрез примери от света и региона как идеята за социално благо еволюира със смелостта ни да посегнем към иновациите и да създаваме емпатични модели в икономиката, образованието и начина на управление, а обществата ни да се научат да комбинират сърце с ефективност и качество на социалното въздействие. 

Банка, която вместо клиенти има 37 хиляди членове, определящи сами инвестиционната й политика; социално предприятие на незрящи професионалисти, които водят процеси за организационно развитие в тъмното;  система за солидарно градско земеделие, която въвлече хиляди в Бавария; образование, превърнато в поле за системно мислене чрез игра в Холандия: тези и още много други примери ще се превърнат в отправна точка за дебати и търсения на нови подходи за развитие на обществото ни между 14 и 16 ноември в Пловдив.

Списъкът с гост-лектори включва имена като Миха Погачник (Виена/Любляна), Патриша Мънроу (САЩ/Мюнхен), Джейсън Нарди (Ню Йорк/Болония), Джефри Бийсън (САЩ/ Мюнхен), Ралф Бьолке (Брюксел/Берлин), Агота Ружа (Будапеща), Филка Секулова (Барселона/София), Диана Димитрова (Хамбург), Хюс Гийсен (Амстердам) и инициативите „Добра Торба“ (Белград) и КартофелKомбинат (Бавария). Фокус на форума е иновативният, интердисцилплинарен формат за създаване на визия за промяна отдолу-нагоре.

Инициативата е на сдружение „Фабрика за идеи“, автори и на „Предизвикателство за социална промяна“ и Changemakers Academy. Партньори на събитието са „Център за развитие на Човешките ресурси“, Общинска фондация „Пловдив 2019”, Община Пловдив, Екологично сдружение „За Земята“, „Джуниър Ачийвмънт България“, SoL Bulgaria. 

Събитието е под патронажа на Министерство на икономиката и енергетиката.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…