Валери Кьорленски заема временно поста изпълнителен директор на фондацията

Изпълнителният директор на фондация Пловдив 2019 бе освободен от поста си с решение на управителния съвет от днес. Мотивът за раздялата с бившия вече първи в структурата, извела града до титлата Европейска столица на културата е нуждата от реорганизация й.  От името на управителния съвет благодаря на Джема Барух за усилията и приноса й в работата на фондацията, за вярата в нашия общ успех , сподели проф. Даниела Дженева – председател на Управителния съвет на Пловдив - 2019.

Пред фондацията след спечелването на титлата Европейска столица на културата 2019 стоят нови приоритети, свързани с развиване на набелязаните цели и задачи. В следващите 12 месеца предстои разширяване на екипа с експерти в областта на маркетинг и реклама, чиято основна цел ще бъде да привличат допълнителни средства от частния сектор и по различни европейски програми за съфинансиране на проекта. Временно изпълняващ длъжността изпълнителен директор ще бъде г-н Валери Кьорленски, който е част от проекта Пловдив - 2019 от самото му създаване. Освен че вече е заемал тази длъжност, г-н Кьорленски добре познава културния живот в Пловдив и страната и ще поеме подготовката на новите проекти, които трябва да стартират през следващата 2015 година.  Управителният съвет възлага на временно изпълняващия длъжността директор провеждането на конкурси за ръководни длъжности във фондацията.
Припомняме, че в интервю за Под тепето вчера зам.-кметът Стефан Стоянов разкри, че предстои международен конкурс за артистичен директор на фондацията.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…