Дни преди премиерата на една от най-драматичните опери от Верди – „Макбет”, желаещите ще могат да надникнат в „кухнята” на постановката. На 8 ноември (събота) от 17 часа репетицията на Голяма сцена в Дом на културата ще е отворена за публика. Нестандартната инициатива има за цел да подготви зрителите за най-новото заглавие от афиша на Операта и да ги запознае с процеса на „сглобяване” на една оперна премиера. Посетителите ще бъдат въведени в „Макбет” от изтъкнатия музиколог Юлия Манукян, която ще разкрие любопитни факти за историята на кървавата трагедия от Шекспир, претворена във великолепна опера от Верди. Драматургичното развитие на героите, ролята на оркестъра и трудностите пред изпълнителите също ще бъдат споделени.
В разходката зад кулисите ще се включат и солистите от „Макбет”, които ще разкажат за подготовката за тежката опера и лично ще се запознаят с публиката. Зрителите ще се докоснат до въртящия се декор, който е изработен от стотици килограми желязо, за да подсили смазващия драматизъм на Шекспир. Всички ще разгледат красивите костюми от кралския двор в Шотландия  и ще присъстват на гримирането на 30 вещици...
Черешката на тортата за публиката ще е част от режисьорската репетиция на доц. Нина Найденова, която ще започне след разходката на сцена. Демонстрациите на техническите службите и срещата със солистите са замислени така, че да не развалят изненадата на зрителите от посещение на истинското представление.
Билетите за „Зад кулисите: Макбет” са от 6 лева и дават право на отстъпка за операта „Макбет” през ноември и декември.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…