Държавна опера Пловдив кани цялото семейство край елхата с премиерното заглавие „Лешникотрошачката” от Чайковски на 7 декември в Дом на културата. Снежна кралица, цветни герои и много феерия са включени в най-красивия балетен спектакъл за Коледа.
От години на Пловдивска сцена не е поставяно класическо балетно заглавие! Хореографията е дело на Боряна Сечанова, директор на балет „Арабеск”, която сътворява вълшебна феерия с танцуващи балерини на палци.  Художникът Иван Токаджиев й помага като превръща сцената в бяла приказка с над 500 метра тюл. В „Лешникотрошачката” се включва и любимата на децата Госпожа Опера, която се преобразява в Снежна кралица и твори вълшебства заедно с майстора на играчки Дроселмайер.
Билетите за петте дати за балета от Чайковски през декември се изкупени още преди премиерата. Държавна опера Пловдив пренася празничната традиция на световните оперни театри като включва в афиша си коледните заглавия  „Лешникотрошачката”, „Хензел и Гретел” и „Бохеми”

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…