Седем часов новогодишен бал с Камен Чанев, Михаела Филева, Васил Петров, и Печенката в Пловдивска опера

С „Бал в операта” пловдивчани ще изпратят отминаващата 2014. За първи път в града се организира музикален маратон по традицията на световните оперни театри. Светското събитие, което ще се проведе на 30 декември в различни пространства на Дом на културата, ще продължи близо 7 часа! Държавна опера Пловдив планува поредица от концерти и изненади за всички възрасти и за всякакви музикални предпочитания – класика, поп, джаз, бийтбокс и фънк.
Още от 17 часа ще започне Детски оперен карнавал в централното фоайе на Дом на културата. Малчуганите ще се забавляват заедно с Хензел и Гретел, както и с приказните герои от „Лешникотрошачката” . Официален домакин е Госпожа Опера, която е подготвила разнообразни игри и много танци за палавниците. Специален гост ще бъде Адриана Николова – Печенката. Децата вероятно не знаят, че тяхната любимка всъщност изучава оперно пеене и умело миксира известни арии с бийтбокс.
В 18 часа в Голяма конферентна зала артистичният директор Лучано Ди Мартино ще представи изпълнения на деца-виртуози от НУМТИ „Добрин Петков”.
В 19 часа на голяма сцена е началото на концерта „Гала Опера: Камен Чанев и приятели”.  Световно признатият тенор, покорил сцените на Арена Ди Верона, Виенската Щатс опера, Театро Ла Фениче, Дойче Опер Берлин, Театро Лицео, Барселона, оперните театри в Рим, Вашингтон, Монреал иТел Авив, е познат на пловдивчани с изпълненията си в „Турандот” и в „Аида” заедно с Хуи Хе през лятото. Певецът е подготвил едни от най-известните тенорови арии като „Nessun Dorma” и “La donna e mobile”. На сцената ще се качат още Станислава Иванова, Таня Иванова и Петър Данаилов заедно с хор и оркестър на Пловдивска опера. Маестро Диан Чобанов е включил в програмата и традиционни новогодишни произведения от Щраус.
Веднага след концерта ще започне светската част от програмата с коктейлна зона на двата етажа на Централно фоайе. На различни локации ще има изпълнения на диксиленд, камерен оперен концерт,  ще се провежда училище за валс, ще се организира ретрофото с оперни костюми, а в конферентната зала ще има оперен видео маратон. Достъпът до музикалните атракции и коктейла ще бъде с входен билет от 5 лева.
В 21 часа започва вторият празничен концерт „Добре дошла, 2015!” с участието на Михаела Филева и Васил Петров на Голяма сцена. Заедно с оркестъра на Пловдивска опера те ще изпълнят поп и джаз класики. Чаровната Михаела Филева, която през годината грабна титлата на Dancing Stars, ще представи и свои хитови балади в аранжимент за симфоничен оркестър. Васил Петров пък ще зарадва почитателите си с евъргрийни на Франк Синатра и с новогодишни мелодии.
След концерта в оперният бал във фоайетата  ще се включи и DJ Skills от Дом на плочата с диско-фънк парти с хитове от 60-те и 70-те. Коктейлът, валсовете и оперният видеомаратон ще продължат до края на светското събитие към полунощ.
Пловдивчани могат да закупят отделен билет за всяко едно заглавие от програмата „Бал в операта”или да комбинират няколко заглавия с отстъпка. Билетите за детските концерти са по 6 лева, а за оперната гала с Камен Чанев и за концерта на Михаела Филева и Васил Петров са по 15 лева. Комбиниран билет за двата концерта, обаче, струва общо 20 лева, вместо 30 лева. Входът за парти зоната с оперни изпълнения, коктейл и DJ e с билет от 5 лева. Закупилите билети за двата концерта и за коктейл на обща стойност 25 лева ще ползват и бонус – безплатен вход за Карнавала с Печенката и за Камерния концерт на деца виртуози. Комбинирани билети с отстъпки могат да се закупят само на касата на Концертна зала.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…