Кулминацията на празничната програма, посветена на 1 юни – Международен ден на детето, се случи на сцената пред община Пловдив снощи, когато стотици малчугани и техните родители завзеха пространството на пл. Стефан Стамболов. За поредна година пловдивското радио КАТРА ФМ не изневери на традицията, като зарадва малки и големи с грандиозно празненство и подари незабравим старт на лятото на пловдивските деца.  Водещи на щурия купон с много игри, награди, песни и танци „Вълшебно лято“ бяха Кака Петя и Кака Едит, които са и водещи в радиото.  В празничната програма участваха деца от ОДК – Пловдив, НУМТИ ”Добрин Петков” и Арт Войс Център, Мини Балеринки,  “Старс Денс Център”, Пловдив,  ДВГ „Пеещите котенца”, ТФ „Деница – Катерина Кънева, ,Фолклорен танцов ансамбъл „ДИЛЯНКА“,  Ния Пенева,-“МИНИ СТАРС “ Велина Сарелска. Също така с музикални изпълнения се включиха и водещите Едит Унджиян и Петя Плачкова, които разиграваха забавни игри на сцената, с участието на родители. Бяха изтеглени и раздадени наградите от благотворителната томбола - велосипеди, чували с играчки, детски матраци, детски коли, детски пуфове и много, много други.

 

Сред гостите на празненството бе и заместник-кметът по култура, археология и туризъм Пламен Панов, който поздрави всички присъстващи, като им пожела да са здрави и да пазят грижливо детето в себе си. Да не бързат да порастват, а да се учат прилежно и да се веселят безгрижно. Той получи честта да разреже огромната торта кейк Кълекшън на сцената, а с помощта на доброволците от БЧК, всички деца получиха парче от нея. 

 

Освен безброй забавления и сладки изкушения, дошлите на празненството подкрепиха поредната благородна кауза на кампанията „Капачки за бъдеще“. Дарените средства ще бъдат използвани за закупуване на неонатологична линейка, каквато липсва в Пловдив и региона. Доброволци от БМЧК набираха символични средства в касички. Дарилите скромната сума от 1 лев получаваха билет, с който участваха във финалната томбола, както и бутилка минерална вода или сок.

 

За да остане наистина незабравимо, тържеството ще бъде заснето с дрон. Малки и големи ще могат да намерят видео материала в социалните мрежи.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…