Колелото на съдбата се завърта тази вечер на върха на Бунарджика и ни връща 55 години назад, когато на същата дата и на същото място се е състоял първият оперен спектакъл на открито в Пловдив. Тази вечер, върхът на Бунарджика става подвластен на мощта и енергията на „КАРМИНА БУРАНА“ от Карл Орф в изпълнение на над 150 артисти на сцената в 21 часа.

Няколко часа по-рано, ОПЕРА ПЛОВДИВ откри ИЗЛОЖБА "OPERA OPEN: ПАМЕТТА НА ФЕСТИВАЛА" на Римски стадион - съпътстващо събитие към официалното откриване на фестивала. Изложбата съдържа 23  фотографии на Александър Богдан Томпсън от знакови спектакли на Античния театър в последните години и ще радва пловдивчани и гости на града до 31-ви август.

Александър Богдан Томпсън е тазгодишния носител на „Награда Пловдив“ за принос в развитието на културния живот  на Пловдив за 2020 година в раздел „Аудио визуални изкуства и фотография“.

На откриването присъстваха заместник-кметът по култура, археология и туризъм на община Пловдив Пламен Панов,  Диан Чобанов - музикален директор на Опера Пловдив и Лучано Ди Мартино - артистичен директор на Опера Пловдив.

Изложбата се реализира в партньорство с Отдел "Култура, археология и културно наследство".

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…