С прекрасен концерт НЧ „Проф.Кирил Дженев-2018“ отбеляза своя 3-ти патронен празник в Спортна зала „Строител“ в район „Северен“.

 

Представителите от различните школи към читалището бяха поздравени с няколко изпълнения от своите специални гости-Школа по български народни хора „Еремия“ от град София.

 

„В празника на нашето читалище ще вземат участие над 160 изпълнители, всички обединени от любовта си към изкуството.И въпреки годината, през която преминахме, нямахме търпение да облечем костюмите, да вземем четките за рисуване и да се качим на сцената за нова среща с публиката“, сподели в емоционалната си реч Петя Маринова-секретар на НЧ „Проф.Кирил Дженев-2018“ на старта на празничното мероприятие.

 

Децата от Школа по рисуване „Драсканици“ показаха изработените от тях декори на самата сцена.Освен това беше подредена изложба с техни рисунки, събрани през последната година.

 

Малчуганите от Школата по балет „Фламинго“ на възраст от 4 до 12 години изпълниха няколко танца.Със своите дейности школата по класически балет заема активно участие с балетни танци и вариации в различни концерти и фестивали.

 

Децата от Студио за съвременни танци и пантомима „Пантарей“ представиха 2 танца, чиято хореография е създадена на импровизационен принцип с участието на всички танцьори.Публиката се наслади още на 2 пантомимни етюда в класически стил-„В парка“ и „Марионетка“.

 

Артистите от Школа за народни танци „Луди млади“ показаха красотата на народното творчество чрез фолклорни танци от всички области на България.Изпълнителите, които се изявиха на сцената, бяха от Детски танцов състав от 4 до 12 г., Фолклорен танцов състав „Мераклии“ и Клуб за народни хора „Луди Млади“.

 

Ученици от всякаква възраст от Школата по поп и джаз пеене и пиано представиха различни изпълнения.Една от основните й цели е да запознае обучаващите се с огромния и многообразен свят на музиката и да го направи достъпен за тях.

 

Концертът на НЧ „Проф.Кирил Дженев-2018“ бе един своеобразен парад на млади таланти.

 

 

 

Image Gallery

View the embedded image gallery online at:
https://kapana.bg/afish/sabitiya/item/16836-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-2018%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD#sigProId2e97923a1a

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…