Наградите на победителите в конкурса „Пеперуден свят“, който е част от „Фестивала на пеперудите“ на Регионалния природонаучен музей в Пловдив бяха връчени днес на кратка церемония във фоайето на музея. Конкурсът се проведе през месец септември, като всички участници представиха голямо разнообразие от пъстри рисунки, създадени с много фантазия и талант. Проектът е част от Програма „Наследство“ на Европейска столица на културата.

 

Директорът на музея гл.ас. Огнян Тодоров сподели, че определянето на победители е било много трудно, заради големия брой прекрасни рисунки. Той  благодари сърдечно на всички участници за таланта и усилията, които са положили. Децата са рисували творбите си, вдъхновени от живите екземпляри и богатите сбирки на пеперуди, които се намират в Природонаучния музей в Пловдив.

 

Според регламента на конкурса допустимата възрастова група за участие бе от V до XII клас. Печеливши станаха творбите, събрали най-много харесвания на фейсбук страницата на музея. Своите награди победителите получиха от заместник-кмета по култура, археология и туризъм на община Пловдив Пламен Панов, който поздрави победителите и им пожела да продължават да творят с вдъхновение и грижа за природата.

 

На награждаването присъстваха също Фиданка Кацарева – заместник-кмет на район Централен и секретарят на района Емил Саралийски, партньори на музея в множество проекти и интересни инициативи.

 

Ето и имената на участниците, които днес бяха отличени с награди:

 

I място – Мария Хаджиева

 

II място – Александра Бачева

 

III място – Габриела Желязкова

 

Поощрителна награда – Мария Арабска

 

Специална награда от екипа на музея - Доротеа Раичкова

 

Учениците получиха предметни награди и диплом за участието си, а в края на церемонията си направиха обща снимка за спомен.

 

 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…