Концерт с най-известните арии и дуети от оперетите на Йохан Щраус ще изнесе Пловдивска опера на 22 януари в Дом на културата от 19 часа. Виенският композитор е автор на 18 оперети, сред които шедьоврите "Прилепът" и "Цигански барон". Сътворил е "На хубавия син Дунав" и още 144 валса, както и завидно количество полки и маршове. Диригентът Лучано Ди Мартино е подбрал само любими мелодии на публиката.

 Музикалната разходка до Виена е с участието на звезди от Държавен музикалния театър "Стефан Македонски" начело с директора му - тенорът Марио Николов. Заедно със своя шеф на сцената ще излязат и водещите солисти  Валентина Корчакова, Христо Сарафов и Симона Кодева. В концерта ще се включат и валсови двойки от "Алекс данс клуб".

Артистите на Музикалния театър са доказани професионалисти в оперетния жанр.  Марио Николов стъпва на сцената на "Стефан Македонски" през 1989 г., като и досега изпълнява всички централни тенорови партии. От 1990 г. до 1996 г. е живял, учил и работил във Виена. С бляскавите си изяви очарова публиката на три континента - в Япония, Европа и Америка. Коронни в певческата му кариера са ролите на Граф Тасило в "Графиня Марица", Айзенщайн в "Прилепът", княз Едвин в "Царицата на чардаша", Барийнкай в "Цигански барон".

Билети за концерта "Виена - оперетата на Йохан Щраус" се продават на касата на Концертна зала, в Билетен център пред Общината и онлайн в eventim.bg

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…