Опера Пловдив превръща уникално пространство в сърцето на Пловдив в свят от друго измерение на 11 юни. Дворът на Техническия университет ще се изпълни с проекции на дракони и елфи от световния геймърски хит Divinity: Original Sin II  и очакваното издание на Baldur’s Gate 3 по време на концерта GAME MUSIC СИМФОНИ.

За първи път зрителите в Пловдив ще чуят музиката от игрите в изпълнение на Оркестъра на Опера Пловдив с диригент Константин Добройков. Автор е българинът Борислав Славов, който през 2021 година получи номинация за световните музикални награди Hollywood Music In Media Awards -  награждаваща организация, която почита оригиналната музика във всички форми на визуалните медии, включително филм, телевизия, видеоигри, трейлъри, реклами, документални филми, музикални видеоклипове и специални програми. Във фентъзи саундтракът той вплита неравноделни ритми от българския фолклор, които съчетава по хармоничен начин с класическия звук на симфоничния оркестър. Българският композитор , който лично ще присъства на концерта, е носител на множество международни награди на музика за видеоигри. Работи заедно с прочутия холивудски композитор Ханс Цимер по музиката за играта Crysis 2.

За да пресъздаде игровата вселена Dungeons & Dragons видеартистът Петко Танчев подготвя уникален мапинг за реставрираната фасада в двора на Техническия университет на ул. „Цанко Дюстабанов“ 8. Мултимедийният концерт GAME MUSIC СИМФОНИ е част от програмата Графити Opera Open. Билети се продават в мрежата на Ивентим и онлайн в eventim.bg

 

1 comment

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…