Miracle Ikebana Ви кани на събитие Икебана - Нежни цветя сред древните камъни от 28 септември до 2 октомври 2022г. в Източен сектор на Римски стадион в гр, Пловдив. Ще може да разгледате изложба на икебана, да видите демонстрация как се прави икебана, лекции и беседи и да се включите в работилници по икебана.

 

Икебана е японско изкуство, което ни вдъхновява да творим и да изразяваме уникалната си същност чрез красотата на цветята. Изложбите на Miracle Ikebana ще представят многообразието на икебана – от семпли и пестеливи композиции, през скулптурни цветни композиции, до големи, богати композиции, характерни за школата Согецу. Посетителите на изложбите на Miracle Ikebana ги описват като „разходка в красотата“, „красиво, интересно, свежо, създаващо настроение“, „много красиво и успокояващо“, „спиращи дъха композиции“, „празник за сетивата“, „цветно вдъхновение“. Тези емоции ще изживеят отново посетителите на изложбите в София, Пловдив и Стара Загора, ще видят автентични японски вази в стил Бизен и демонстарции на икебана, и ще могат да изпитат насладата да творят икебана, като се включат в работилниците.

Изложбата Икебана Нежни цветя сред древните камъни ще съдържа около 15 икебана композиции, както и две/ три големи композиции.

Демонстрация на икебана – Мирослава Иванова Хосен, икебана артист от най-модерната школа за икебана в света, Sogetsu School of Ikebana, ще направи демонстрация на икебана по време на официалното откриване на изложбата.

Работилници по икебана – една работилница за деца и една работилница за възрастни. По време на тези работилници участниците ще се запознаят с това изкуство в детайли и ще направят своята „Първа икебана”.

Мирослава Иванова се занимава активно с изкуството икебана от 10 години. След като преминава през сериозно обучение към школата Согецу, тя става лицензиран преподавател по икебана с лично име Хосен. През 2018г. продължава обучението си в Токио при мастър инструктор в централата на Согецу – Ейко Сумура сенсей. Тя е основател на Miracle Ikebana и се е посветила на популяризиране на изкуството икебана в България, като прави обучения, изложби и декорация на събития.

Програма на Събитието „Икебана Нежни цветя сред древните камъни” - 28 септември – 02 октомври 2022

28.09. - 18:30ч. Официално откриване на изложбата с демонстрация по икебана

29.09. - 17:30ч.- 18:30 ч. Лекция и беседа по икебана (вход – на обекта)

30.09. - 17:30ч.- 18:30 ч. Лекция и беседа по икебана (вход – на обекта)

01.10. - 10:30ч. – 12:30 ч. - Работилница по икебана за деца

01.10. - 15:00ч. – 17:00 ч. - Работилница по икебана за възрастни

02.10. – след 17:00 закриване на изложбата

Заповядайте и се насладете на икебана, изкуство, което внася повече красота и естетичност в

нашето ежедневие.

Организатор: Miracle Ikebana

https://miracleikebana.com FB: @miracleikebana Instagram: @miracleikebana YouTube:

@MiracleIkebana

Спонсор: Фондация EU-Japan Fest

 

Събитието е част от 33-те Дни на Японската култура в България и се провежда под патронажа на Посолството на Япония в Република България. След Пловдив, Miracle Ikebana продължава своето събитие в Стара Загора в периода 04-09.10.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…