Творческите работилници на Литературния фестивал Пловдив чете продължават и през април с екипа на списанието за стил и култура Нула32. Срещата е на 23 април, неделя от 11 часа в Младежкия център на Гребна база, Пловдив.

Един от създателите и редакторите на Нула32 – Панайот Стефанов ще разкаже за това как се пише за списание за култура, какви са особеностите, защо именно списание като формат са избрали като начин на изразяване, каква е разликата между това да се пише в именно такова издание, а не в новинарски сайт.

Срещата ще се проведе на специална дата - 23 април е Световният ден на книгата и авторското право. Празникът се отбелязва от 1995 г. с решение на ЮНЕСКО. По време на разговора с Панайот Стефанов, ще се засегне и темата за авторското право – един въпрос, който в България все още е доста проблематичен.

За Панайот Стефанов:

Панайот Стефанов е журналист, издател и главен редактор на списание Нула32. През годините участва и е лектор в различни семинари за медийна грамотност и медийно предприемачество. Понастоящем е докторант в катедра Пресжурналистика и книгоиздаване в СУ „Свети Климент Охридски“.

КАКВО Е НУЛА32?
Български медиен бранд, състоящ се от печатно и онлайн издание, имейл бюлетин, електронен магазин и креативна агенция.
Нула32 излиза за пръв път през септември, 2015 г. като списание за стил и култура с тримесечна периодичност, тематичен характер и безплатно разпространение в Пловдив и София.

Списанието създава градска култура като се опира на истории и образи от пловдивското минало и настояще, опоетизирани и разказани така, че от непознат фон в ежедневието те се превръщат във важен детайл, осмислящ живота в и на града.

Балансираното онлайн и офлайн присъствие, електронният магазин, креативната агенция и последвалите продължения на бранда са резултат от дългогодишните ни усилия да изградим работещ крос-медиен бизнес модел на българска почва.

Без компромиси с качеството на съдържанието, с изцяло авторски материали от текстовете до корицата, с безусловната подкрепа на частните и институционалните ни партньори, в компанията на силно ангажирана с каузите ни критична публика, водени от една единствена цел: Да представим печатната медия на бъдещето

КОГА: 23.04.2023, неделя, от 11:00 часа
КЪДЕ: Младежки център, Пловдив на Гребната база, улица "Ясна поляна" 18
ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ: Около 60 минути
ВХОД СВОБОДЕН

Необходимо е предварително записване тук: https://forms.gle/Cc7vv8Evsqe5RAZc8

Събитието се реализира с подкрепата на Община Пловдив и е част от Календара на културните събития на град Пловдив за 2023
Партньори в Творческите работилници на Пловдив чете: Младежки център, Пловдив

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…