Традиционният Фестивал на виното в Пловдив тръгва с концерт и дегустации на 3 март 2015 г., ден преди откриването на Международната изложба за лозарство и винарство „Винария“.

Пълна бъчва очаква пловдивчани, за да отпият първите глътки от новата реколта. За доброто настроение в празничния ден ще се погрижат изпълнителите от школата за народни танци „Луди млади“ и танцово шоу „Оренда“. Тържеството започва в 13 ч. на площад „Стефан Стамболов“.

То продължава традицията  първото събитие на Фестивала да бъде пред кметството на  Пловдив с богата художествена програма. На следващия ден отваря врати „Винария 2015“ в Международен панаир Пловдив.

Там ценителите могат да видят и опитат готовата реколта от 2014 г., която до този момент фирмите не са представяли никъде, подчертаха от Националната лозаро-винарска камара,  съорганизатор на изложението. В уникалния Град на виното са събрани колекциите на близо 40 български и чуждестранни изби. Над 250 марки ще бъдат предложени за дегустиране.

Магията на виното се допълва от чара на гурме кулинарията, разкрит от демонстрациите на известни ресторанти в рамките на „Винария“ и проявите от съпътстващата програма на изложбите „Фудтех“ и „Вкусовете на Италия“, които се организират по същото време.

До 8 март  посетителите могат да разгледат и изложенията „Агра“ (за селско стопанство), „БиоАгра“ (за биологично растениевъдство и животновъдство),  „Апи България“ (за пчеларство), и „Хорека Пловдив“ (за оборудване за хотели, ресторанти, кафетерии и търговски обекти).

Три талона за безплатни дегустации на вина и анкетна карта, с която може да се спечели награда, ще получат посетителите заедно с билета. Той дава достъп до всички прояви и струва 3 лева, а за ученици, пенсионери инвалиди цената е  2 лева.

Наградите, осигурени от Международен панаир Пловдив, са: мотофреза 1G-75, резачка McCulloch модел CS 340 и пръскачка CASE I 3W-3F. Имената на тримата печеливши ще бъдат обявени на 8 март.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…