Точно 20 години след дебюта си прочутите IL DIVO идват да очароват компетентната българска публика с два спектакъла – на 4 октомври в Пловдив, зала С.И.Л.А. и на 6 октомври във Варна, Дворец на културата и спорта.

 

IL DIVO („Ил Диво“ или „Звездата“ на италиански) е суперуспешна вокална група, създадена преди две десетилетия във Великобритания с личната намеса на продуцента-легенда Саймън Кауел (Britain Got Talent), който пък е бил вдъхновен от звученето и емоцията на митичните Трима тенори.

 

Квартетът буквално експлодира с триумфален успех и става пионер на новия жанр, наричан “класически кросовър“ или „попера“. Формулата им фино и артистично смесва прочути оперни арии, поп песни и евъргрийни в едно кадифено меко и стилно звучене.

 

Днес групата включва:

 

  • швейцарския тенор Урс Бюхлер
  • американския тенор Дейвид Милър
  • френския тенор Себастиен Изамбар
  • американския баритон Стивън Лабри

 

Нерядко в медиите се срещат паралели между IL DIVO („Звездата“) и IL VOLO („Полетът“), но колкото и стилови прилики да има между двете формации, различията също са отчетливи. Il Volo са трима млади италиански тенора, стартирали през 2009 г. в италиански тв конкурс, а Il Divo са интернационален квартет и вече са по-зрели мъже, над 40 г. Това, което е безспорно общото между концепциите им е жанрът, както и феноменалният световен успех, увенчан с препълнени зали по всички континенти.

 

Така например IL DIVO имат повече от 10 студийни албума с платинен статус и продажби от над 30 милиона в световен мащаб. Имат 160 хита в 35 държави и концертите им само с първите четири албума разпродават 2 милиона билета. Първото им световно турне минава през 60 града в 18 държави и т.н., и т.н.

 

Тази изумителна статистика беше увенчана през февруари тази година с техния специален “XX: 20th ANNIVERSARY ALBUM”, който е и причината за поредното им грандиозно световно турне.

 

Имаме шанса и България да попадне в неговия маршрут.

 

Билети за концертите на IL DIVO на 4.10.2024 г. в Пловдив и 6.10.2024 г. във Варна са в продажба в мрежите на Bilet.bg (вкл. касите на Fast Pay и магазини „На тъмно“) и Тикетпортал, както и онлайн на https://sme.bilet.bg/ и https://www.ticketportal.bg/ на цени от 90 до 180 лв.

 

* Деца до 10 год. възраст влизат без билет, но с придружител

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…