„Мери Бойс Бенд“ ще изнесе концерт по повод Празника на Пловдив на 6 септември 2024 г. (петък), от 18:00 ч., на откритата сцена на пл. „Стефан Стамболов“ пред сградата на общината. Специално за гражданите и гостите на града ще звучат любими песни от албумите „Непознати улици“, „Само за теб“, „Дългият път към дома“, „Щастливи дни“ и „Продължавай да мечтаеш“, както и новите сингли „Здравей“ и „Цветен пейзаж“.

 

„Обичаме Пловдив! Имаме дългогодишни лични и семейни приятелства там, а пловдивската публика е сред най-подкрепящите ни през годините - изключително музикална и чувствена. С Пловдив ни свързват много спомени, но не сме свирили в града повече от 10 години. Благодарим на Община Пловдив и лично на кмета Костадин Димитров за поканата и възможността да изнесем концерт в Празничната програма на града! Чудесни хора има там и сме сигурни, че концертът ни на 6-ти септември ще е незабравим! И няма никакво значение, че идва есента… Времето оставя лято помежду ни!“, споделят музикантите.

 

Мери Бойс Бенд е създадена през 1995 г. в София. Година по-късно печели първата си награда за „Група на годината”. 90-те са свързани със стотици участия по клубове в цялата страна, изпълнения и записи на световни хитове, работа с чуждестранни продуценти, както и първи записи на авторска музика в БНР.

 

През 2001 г. Мери Бойс Бенд издава първия си албум „Непознати улици”. Едноименният хит се задържа в класациите рекордно дълго време, като и до днес е сред 100-те най-излъчвани български песни в ефира. През 2002 г. вече има рекордните 5 номинации в Първите награди на БГ Радио. Следват турнета и участия във фестивали, включително Първа награда на Международния телевизионен фестивал в Албена за „Най-добра група“.

 

През септември 2004 г. за концерт-промоцията на втория албум на Мери Бойс Бенд, като специални гости пристигат The Kelly Family. Албумът „Само за теб” излиза официално през октомври и е номиниран за БГ албум на 2004 г. През декември 2004 г. издават в Белгия албума „Distant Streets – compilation”, който включва английски версии на песни от албумите „Непознати улици” и „Само за теб”. Групата го представя пред белгийската публика на голям съвместен концерт с Bonie M и Eruption, с които има и поредица от съвместни концерти в България.

 

През януари 2005 г. "Мери Бойс Бенд" записва в Белгия, заедно с госпъл хор, песента „Running Over”. Тя излиза като сингъл самостоятелно и в компилации с белгийски изпълнители. В началото на 2006 г. издава DVD с концерт-промоцията на албума „Само за теб”. Следват номинации за група на годината за 2006, 2007, 2008 и 2009 г. от слушателите на БГ радио.

 

В края на 2010 г. Мери Бойс Бенд издава четвъртия си студиен албум „Дългият път към дома“, който също е с номинация за БГ Албум. На 28.11.2011 г. музикантите изнасят акустичен концерт в Първо студио на БНР, който е излъчен на живо, записан, заснет и издаден като концертен албум на CD и DVD. През 2012-та преиздават албума „Непознати улици“. На десетите юбилейни награди на БГ Радио Мери Бойс Бенд е избрана за "БГ група на 2012". През 2016-та музикантите издават концертния албум "20 години Мери Бойс Бенд".

 

През 2018-та излиза албумът им "Щастливи дни". В навечерието на своята 30-а годишнина групата започва работа по нов албум, който се очаква да излезе догодина. След многобройни концерти, музикални изяви, срещи с почитатели, албуми, награди и песните „Непознати улици“, „Дългият път към дома“ и „Слънчогледите“ в учебниците по музика, Мери Бойс Бенд е една от най-успешните и обичани групи в България.

 

Вход свободен! 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…