Жителите и гостите на Пловдив са поканени на официалното представяне на „Зелената книга на Пловдив на 27 октомври 2024 г. (неделя) от 15:30 до 17:30 часа. 52 градски предизвикателства под тепетата“. Събитието ще се проведе в сърцето на града, започвайки от градинката до Джумая джамия, и е подходящо за хора от всички възрасти.

 

Освен творчески, „Зелената книга на Пловдив“ е и граждански проект, целящ да насърчи устойчивия начин на живот (зелена култура) и да създаде по-зелено бъдеще за града. Книгата предлага 52 предизвикателства, които вдъхновяват жителите да открият нови, екологични начини за взаимодействие с градската среда. 

 

Проектът се реализира от студио PUNKT с подкрепата на фондация „Пловдив 2019“ по програма Зелена Култура – Зелен Град. За създаването на книгата екипът на студиото отново залага на илюстративен подход за изобразяване на седмичните предизвикателства, придавайки отличителен авторски почерк и висока художествена стойност на всяка страница.

 

ПРОГРАМА

 

15:30 – 16:45 | Градски предизвикателства

 

Началото е в 15:30 ч. при градинката до Джумая джамия. Желаещите да участват ще се впуснат в над 20 забавни и любознателни игри в отбори от 2-4 души. Играта ще бъде водена от София Петрова, дългогодишен  организатор на градски игри и част от авторския колектив на Зелената книга.

 

16:00 – 17:00 | Размяна на растения и/или книги

 

Между 16:00 и 17:00 ч. на ул. „Отец Паисий“ 34 ще се проведе среща за размяна (или подаряване) на растения и книги. Всеки, който желае да намери нов дом на книга или цвете или да попълни колекцията си с нови такива, е поканен да донесе поне по едно от двете.

 

17:00 — 17:30 | Представяне на книгата

 

От 17:00 до 17:30 ч. на ул. „Отец Паисий“ 34 ще бъде официално представена „Зелената книга на Пловдив“, последвано от дискусия за нейното начало и бъдеще. 

 

Организаторите ще осигурят питейна вода за всички планирани дейности, като участниците се насърчават да носят собствени бутилки за многократна употреба. 

 

Повече за събитието вижте на Фейсбук страницата и Инстаграм профила на Зелената книга. Съвсем скоро книгата ще може да бъде закупена онлайн и в избрани книжарници. Следете развитието на проекта на https://zelenatakniga.punkt.bg 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…