ЛУКАС МАСКИАНО  и МИТКО ТАРАЛЕЖКОВ С КОНЦЕРТ ПОД ЗВЕЗДИТЕ

ОТКРИТА СЦЕНА „ТЕАТЪРА” В ГРАДИНАТА НА ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР  ПЛОВДИВ

Поредното музикално пътешествие на Лукас Маскиано в България ще завърши с голям концерт в Пловдив на откритата сцена на Драматичния пловдивски театър на 25 август. Интересното този път е, че Лукас ще подели сцената с българския си колега – талантливия музикант – Митко Таралежков, който също ще изнесе едночасов концерт. Лукас Маскиано ще изпълни авторски парчета от албума „От Париж до Трансилвания”, а също така и популярни танга, милонги и фламенко.  Почитателите и на двамата изпълнители ще имат възможността да се насладят на изпълненията на китара.  Общото между двамата е, че мога да бъдат наречени „поети с китара”, защото сами пишат текстовете си и композират музиката си. Те са от онези „динозаври”, за които музиката е не само форма за изява, но и начин на живот. 

Лукас Маскиано е гуруто сред плеядата испаноговорящи музиканти, притежаващи невероятна харизма. Роден е в Аржентина на 18 ноември 1977г. Започва да свири и композира на 8 години. Превръща се в един от идолите на испанската интелигенция, след като през 2001-ва емигрира в Барселона, където живее до днес. Зад гърба си има 8  авторски диска, последният от които “От Париж до Трансилвания” е новаторски проект, излязъл  през април, като отбелязва най-високите продажби на музикалния пазар в Испания. Дискът е записан с участието на улични музиканти, срещнати от бандата на Лукас Маскиано по време на турнето му от Париж до Трансилвания през миналата година. Продуцент е друг известен испански музикант Пако Зарате, с когото Лукас пее и свири от години. Лукас Маскиано има зад гърба си хиляди концерти в Испания, Европа, Латинска Америка и Индия. Неговите концерти са пълнили стадиони и зали с хиляди почитатели на неговата музика. Типичното за него е, че много обича камерните изпълнения и работи за тях със специално вдъхновение. Музикалните му търсения определено са в различни стилове, но творбите му винаги носят печата на една неподражаема свежест и позитивизъм. И макар, че често казва – “аз съм доста депресивен тип”, Лукас Mаскиано е от музикантите, които вярват, че хората на изкуството трябва да споделят с публиката своето вдъхновение, а не кошмарите си.

От  29 октомври  до  11 ноември 2014 година Лукас Маскиано направи своето първо турне в България, което пожъна огромен успех и спечели  много нови приятели и почитатели. То обхвана  няколко големи града, сред които: София (08.11.2014г. и 10.11.2014 ), Пловдив (01.11.2014г.) и  Бургас (05.11.2014г.).  Лукас Маскиано и Пако Зарате бяха специални гости на есенното издание на авторитетния Салон на изкуствата в Поморие. По време на турнето бе представен и филмът на режисьора Анна Мельова и оператора Лъчезар Петров  - „Лукас Маскиано между звездите и земята ”. Филмът потопя зрителите в една изключително динамична и драматична лична история, като я облича в музиката и я изпълва с философията на един талантлив творец. 

2015 година се оказа изключително плодотворна за изпълнителя, тъй като след България той направи поредица от успешни турнета в Аржентина, Мексико и Испания, издаде авторската си книга с поеми и стихове, създаде десетки нови хитове с елементи на аржентинското танго и типичното за Испания фламенко, музика с етно нюанси и т.н.  През юли месец Лукас Маскиано направи участие  във фестивала „Музите” в Созопол, а след това  „превзе” с музиката си и прекрасния остров Св. Анастасия /Бургас/.  Зад гърба си, аржентинския изпълнител има вече десетки участия  в България. Неговата харизматична  личност го направи любимец и на българската публика и на българските журналисти.  

Сега, през септември, му предстои ново музикално приключение, в което творецът ще пропътува разстоянието от Буенос Айрес до Тихуана, турнето ще обхване цяла Латинска Америка. Целта на проекта е създаване на нов документален филм, нов албум и  книга. Харизматичен, провокативен и тайнствен,срещата с Лукас Маскиано  винаги кара хората да погледнат към звездите и определено не познава безразличието. Лукас Маскиано е убеден , че  музиката е най-добрия мост между хората и независимо от езиковата бариера, философията и красотата на изпълненията се чувства и разчита от сърцето.

25 август 2015 година

Начало: 20:30 ч. 

Бар "Театъра"

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…