15.06.2014г. 10:00 – 17:00 ч. Обществено обсъждане по механизъм „гражданско жури” с тема „Зелена инфраструктура и стратегическо пространствено развитие”
Взимайки предвид данните от Световната Здравна Организация относно високите нива на прахови частици и замърсяване на въздуха в град Пловдив, както и силният граждански интерес към темите свързани с опазване на околната среда, екипът на Фондация Бауерзакс взе решение следващото “гражданско жури” да бъде с тема: “Зелена инфраструктура и стратегическо пространствено развитие”. Обсъждането ще се проведе на 15 Юни от 10:00 ч. до 17:00 ч. в Икономическа библиотека Пловдив.

Като част от обсъждането, ще бъдат разисквани следните въпроси и теми: Каква е връзката между екология и урбанизация?; Възможности за подобряване качеството на въздуха, водите и звуковата околна среда; Ефективно управление на отпадъците; Зелена мобилност; Екологични иновации (зелени вертикални градини, зелени фасади и др.); Добри практики от страни – зелени столици на Европа; Приети нормативни актове и стратегически документи, в т.ч. Национална концепция за пространствено развитие.

На произволен принцип бяха избрани 12 граждани, които да участват в състава на “гражданското жури”. Освен тях, в ролята си на “свидетели” ще присъстват и експерти – еколози, ландшафтни архитекти, икономисти и представители на Община Пловдив.
19.06.2014г. 20:00 ч. Представяне на книгата „Обединени в омразата” като част от фестивал „Пловдив чете”
Крайно интересна и провокационна енциклопедия на американското левичарство. В „Обединени в омразата” Джейми Глазов дава подробно, увлекателно и отлично документирано обяснение за едно от най-загадъчните явления на нашето време: съюзът между левицата и световния джихад. Това е книга, която представя много факти, обхващащи всякакви региони – от Съветска Русия до Куба и Никарагуа. Джейми Глазов енергично разобличава трайната привързаност на крайната левица към омразата, насилието и нетолерантността. В интерес на коректността той не пропуска да направи разграничение между левите политици и дейци, стремящи се към авторитаризъм и потисничество, и борците за социална справедливост - противници на тоталитаризма. Със следователски умения авторът анализира как и защо левите радикали винаги приемат с благоговение кървавата жестокост на марксистките диктатури.
Джейми Глазов е роден в 1966г. в Москва. Родителите му са активни дисиденти, които печатат и разпространяват антисъветска литература - Самиздат. През 1972 г. семейството имигрира в Халифакс, Канада. Глазов е автор на няколко книги и е е изпълнителен директор на известното консервативно интернет издание Frontpagemag.com
Книгата ще бъде представена от издателят й от ИК „МАК” Калин Манолов и икономистът от Industry Watch Георги Стоев. Калин Манолов има дългогодишен опит като репортер, водещ, и анализатор в Българското национално радио, Дарик радио, Радио “Свободна Европа”, Радио “Нова Европа” и печатни и електронни медии. Георги Стоев е един от най-изявените макроикономисти в България, с 15 годишен опит в областта на икономическите изледвания и анализ на политики. Основни квалификации и експертиза - изследвания и анализ на икономически и социални политики, изготвяне на стратегии, анализ ползи-разходи, анализ на ефективността на публичната администрация, оценка на въздействието на законодателството, разработване на концепции.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…