Жизнерадостното празнично светоусещане и благодушна ирония предлага премиерата на „Прилепът” от Щраус на 19 декември в Опера Пловдив. Оперетата е елегантна и остроумна комедия на нравите, своеобразно тържество на танцувалните мелодии на Щраус. Популярното заглавие задължително присъства в новогодишната програма на Виена и редица от световните оперни театри.

Постановката на режисьора Георги Динев и хореографа Боряна Сечанова преминава под знака на опияняващия бал-маскарад и безумните авантюри – до апотеозния им валсов финал. За пресъздаване на автентичния виенски период са се погрижили сценографът Иван Токаджиев и художникът на костюмите Николина Костова-Богданова.  Блясъкът се допълва от екстравагантни мебели с антикварна стойност, специално поръчани за представлението.

Диригентът Диан Чобанов работи с изключително талантлив солистичен състав. На очарователното сопрано от Пловдивската опера Марияна Панова партнират гост-солистите Вера Гиргинова, Момчил Караиванов, Иво Йорданов и Александър Баранов, както и диркеторът на пловдивската Драма Кръстю Кръстев. Балетът и хористите активно участват в класическата комична оперета, която ще се играе на български език. Оркестърът на Опера Пловдив повдига градуса на празничното настроение като изпълнява искрящата музика с лекота.

 

Интересът към „виенското шамшанско” на оперетата в Пловдив и изключителен. Билетите за 19 декември отдавна са изчерпани, на привъшрване са и местата за втората премиерна дата на 15 януари 2016 година.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…