NEON LIES е най-новото превъплъщение на Лаутар, с което музикантът дълбае и в класиката от златните години на даркуейва, но и в не по-малко мрачното бъдеще

NEON LIES е даркуейв / минимал синт пънк проект на Горан Лаутар, когото познаваме най-вече покрай бандите му Modern Delusion и The Celetoids, но също и от участието му в други загребски ъндърграунд формации от близкото минало като The Babies, Welcomin’ Committee In Flames и Dykemann Family. Т.е. тук иде реч за богат опит в областта както на по-мрачните жанрове, така и на гаражния рокендрол и нойз-пънка. Със своето хърватско-японско трио Welcomin’ Committee In Flames Лаутар вече е бил в България, да припомним (в Пловдив и София в далечната 2009г.).

NEON LIES е най-новото превъплъщение на Лаутар, с което музикантът дълбае и в класиката от златните години на даркуейва, но и в не по-малко мрачното бъдеще. А що се касае до историята на „Аларма Пънк Джаз“ и някои всеобщи любимци, нека не пропускаме факта, че в началото на годината Лаутар представи Neon Lies на съвместен концерт именно с италианците Soviet Soviet от Пезаро.

SATURATED PIXELS са специалните гости и на двата концерта на NEON LIES – в София и в Пловдив. Проектът се състои от два елемента:

Любомир Брашненков - https://soundcloud.com/fragilebg

Ангел Додов -  https://soundcloud.com/sled_dujd_kachulka

И двамата са участвали нееднократно на първите издания на „Аларма Пънк Джаз“ с предишни свои формации – „Осил Амук“, „Способ“, „КсеТоФон“, „Под дъжда“, „Котки под коли“ и др.

Миналия месец Saturated Pixels ремиксираха всеобщите любимци Doesn’t Frogs, а съвсем скоро очаквайте и дебютното EP на дуото – Photons. Миниалбумът ще излезе със съдействието на Иван Шопов/COOH / BALKANSKY/ през неговата платформа ABCD.

за слушане тук - https://soundcloud.com/saturatedpixels

за гледане тук - https://youtu.be/Py6K1Mgldow

Събитието ще се състои в Post-Culture Stage (ул. „Йоаким Груев“ 36) на 9 юни, четвъртък, от 21:00ч.

БИЛЕТИ: 5 лв дарение на входа преди концерта

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…