Безплатни прически, томболи и тестове по време на френската седмица

Броени дни остават до откриването на на най-големия музикален форум на Балканския полуостров за мелодични шансони – 13-тия Международен фестивал за франкофонска песен „Златен ключ” - Пловдив 2016, съпътстван за трети път от атрактивана френска седмица на пл.”Стефан Стамболов” от 20 до 26 юни.

Официалното откриване на Фестивала е на 23 юни от 19:30ч. Тъй като тази година Алианс Франсез отбелязва 25 години от своето възстановяване, нашите партньорите са ни подготвили много изненади – споделя директорът на Алианса, г-жа Теофана Брадинска. Старстно танго е спициален подарък към публиката за откриването от г-жа Ани Дончева с участието на шампиони по танци от нейната школа. Концертът ще продължи с изпълнения на българските гости лауреати, печелили конкурса през изминалите години, които са подготвили и акапелни изпълнения и завладяваща хореография. Сред звездните имена е и Антония Маркова - гласовитата пловдивска прима, първият лауреат на Фестивала „Златен ключ”, която ще пее освен на френски, но и ще зарадва публиката и с песни от новия си самостоятелн албум и песента иврит „Евкалиптова гора”, която й е донесла най-много международни награди. Към последните национални лауреати, Николай Григоров и Нели Солакова, ще се присъединят и много международни гости, които пристигат в града ни специално, за да бъдат част от трепетните фестивални дни. Това са чаровните и талантливи изпълнители от Франция, Турция, Украйна, Словакия и Румъния.

На 24 юни ще се проведе финалът на националния конкурс за франкофонска песен, като в състезанието има изпълнители от цяла България. Публиката ще има отново възможност да гласува за своя фаворит, а компетентно международно жури ще оценява участниците, които тази година  се състезават за различните специални награди, осигурени от нашите партньори участващи във Френската седмица. Първата награда е както всяка година - златна гривна, уникалната авторска изработка на майстора бижутер Тодор Кузмов.

На гала-вечерта - 25 юни, отново в Дома на културата, всички изпълнители ще разпръснат звезден блясък и ще подарят един неповторим франкофонски спектакъл на пловдивчани. На сцената френски шансони ще интерпретират всички гост-изпълнители от чужбина, както и българските лауреати и финалисти. 

За трета поредна година на пл. “Стефан Стамболов” пред Община Пловдив ще се проведе и  „Френска седмица” в дните от 20 до 26 юни, където всички жители и гости на града ги очакват много изненади и атракции. Тази година г-н и г-жа Давиде Кристиано отново правят специален жест към пловдивчани като ще подаряват, чрез своите професионалисти, безплатни прически на желаещите, както и безплатни тестове на кожата на главата и косъма със специална камера. Полезни съвети, как да се предпазим от лъчите на слънцето и други грижи за кожата, отговори на всичко това ще може да се намерят през този период на площада, а всеки един ще открие по нещо интересно и желано, от френски автомобили до възстановка на българска розоварна и тестове с най-хубавите велосипеди. А за още по-добро лятно настроение, там ще ви очакват много томболи, игри и изненади! 

Чрез огромната международна комуникация, за която Алианс Франсез се погрижи с пускането на специален рекламен клип по най-голямата франкофонска телевизия в света TV5 Monde, фестивалът за франкофонска песен „Златен ключ” рекламира Пловдив по света и допринася за популяризирането на града като Европейска столица на културата през 2019г. 

Началният час на концертите е 19:30ч. в Градски дом на културата „Борис Христов”. Входът е свободен, какъвто е форматът на проявата във всички държави по света, и е с изключителното съдействие на Община Пловдив!

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…