Автентичен български фолклор, екзотични ритми и DJ звучене

Нина Николина, Калин Вельов и Екатерина Ангелова избраха Пловдив в нощта на Еньовден за промоция на албума "Pendarа". Концертът на 23.06.2016 ще представи 17 акустични и електронни аранжименти на народни песни от различни фолклорни области на България, прецизно подбрани от певиците Нина Николина и Екатерина Ангелова. Уникалният музикален почерк на Pendara Ethno Project съчетава автентичните мелодии с афро-латино екзотични ритми в перкусиите на Калин Вельов и оригиналните аранжименти на музикалния  продуцент на албума Борислав Бояджиев-DJ Бор4е.

 С албума "Pendarа", издаден през май 2016, музикантите поднасят на публиката своето модерно виждане за мястото на българската народна музика в световната DJ култура. 

"Pendara Ethno Project" е представен за първи път през 2002 в Холандия от Нина Николина и Калин Вельов. От 2012 към тях се присъединява народната певица Екатерина Ангелова. В записите на албума "Pendara" участват и гост–музикантите Мартин Ташев – тромпет, Росен Захариев – тромпет, Недялко Недялков – кавал.          

В концерта на  23.06.2016, на сцената на лятно кино "Орфей", ще участват Нина Николина и Екатерина Ангелова (вокали), Калин Вельов (перкусии, вокал) и Костадин Генчев (кавал).            

Концертът на Pendara Ethno Project в Пловдив се осъществява с любезната подкрепа на ETHNO www.ethnowine.bg 

Фотограф за Pendara Ethno Project: Велислава Каймаканова-Ножарова

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…