Младежи от три държави ще се учат на български народни песни. Инициативата е в рамките на проекта „Ние пеем в България“ на Сдружение „Стефка Благоева“. В продължение на 8 дни 48 младежи в неравностойно положение на възраст от 15 до 19 години от България, Македония, Латвия и Испания участват в творчески лагер на различни видове изкуства. Целта на проекта е сближаване и преодоляване на границите и предразсъдъците на младите хора.
От 6 до 15 август 2014 г. в базата на Пловдивския университет в Пампорово ще се проведе творчески лагер, по време на който участниците от България, Латвия, Испания и Македония ще разучават взаимно националните си фолклорни традиции. Повечето от уроците ще бъдат на открито в Родопите. Предвиждат се работилници по гласови техники, театър, движение и език на тялото, както и занимателни спортни игри. Представители на Младежкия червен кръст – Пловдив пък ще проведат обучение по начална първа помощ. Всеки един от екипите ще разучи по една песен (фолклорна или близка до фолклора) от всяка страна.
Творческият лагер в Родопите ще завърши с концерт за децата от Социален дом „Княгиня Мария Луиза“, които заедно с младежите ще учат химна на Европа и ще го изпълнят заедно. По този начин ще създаде нагласа за съпричастност и взаимопомощ, разбиране на важността на всеки един от нас и необходимостта от активно участие в социалния живот.
Финалната инициатива на проекта „Ние пеем в България“ в Пловдив ще бъде откриване на концерта по повод Международния ден на младежта, организиран от Община Пловдив на 12 август 2014 г.
На края на лагера всеки от участниците ще получи сертификат Europass. Проектът се финансира от Програма Еразмус+.

Каним Ви на срещата на Директора на ОДК Пловдив с участниците в проекта на 12.08, вторник, в 11.30. в ОДК Пловдив – бул „6-ти септември” 193.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…