Какво би станало, ако се съберат няколко джаз глави с човек, който се е занимавал предимно с рок ориентирана музика и започнат да творят заедно? В повечето случаи резултатът най-вероятно ще е авангардна какoфония, която би измъчила доста хора в опитите им да достигне до тях. Нo дали такъв е случаят с бандата CONTRAILS?

От една страна имаме Антон Сариев, когото можем да разпознаем от MINDOWN и 4 QUESTIONS - групи, които активно са присъствали в рок-алтърнатив теченията на българската ъндърграунд сцена. От другата страна, откриваме Александър Леков, Николай Карагеоргиев и Начо Господинов - музиканти, които можем да срещнем в почти всеки значими джаз проекти в България, както и в някои различни участия в чужбина.

В сряда, на 13-ти август, летни сцени Конюшните на царя ще бъдат огласени от парчетата, включени в дебютния албум на бандата, носещ заглавие "Air". Началото на концерта под открито небе ще стартира в 21:00 часа. Билети на цена 8 лева ще се продават на място, непосредствено преди началото.

CONTRAILS се събират през октомври 2012-та година. В звученето им присъстват емоционални мелодии, преплетени от интересни ритъм текстури и кулминиращи китарни рифове, обединени от меланхонични вокали.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…