Младежи от 12 страни – Китай, Италия, Чехия, Украйна, Шотландия, Египет, Азербайджан, Холандия, Испания, Латвия, Македония и България, отбелязаха с много веселие, игри и музика заедно в Пловдив, Международния ден на младежта. Мащабната проява на Гребната база премина при голям интерес, с нетрадиционен хепънинг, интерактивни игри на предизвикателството и с много награди и музика, а нейни организатори бяха Областен информационен център – Пловдив, Дирекция „Спорт и младежки дейности“ към община Пловдив и Национален алианс за работа с доброволци. 


Младите хора се включиха с ентусиазъм и жар в нетрадиционните състезания с опознавателен и приключенски характер, като тази година надпреварата бе само индивидуална, а не отборна. На шест позиционирани на различни места пунктове, младежите попълваха анкети, включваха се в интерактивни игри и викторини с различни въпроси за Европа и се забавляваха. При успешно преминаване на всички препятствия през  участниците получаваха заверка с печати на индивидуалния си талон – стикер, даващ им право да участват в голямата томбола на ОИЦ – Пловдив и община Пловдив с много индивидуални и групови награди като ваучери за покупка от реномиран спортен магазин, билети за кино, картинг и аквацентър и други.


Чрез занимателна викторина – допитване „Европа за нас“ и редене за време на пъзели, участниците се запознаваха с новия програмен период 2014 – 2020 и новите оперативни програми в него, със Стратегията на Европейския съюз за социален, икономически и интелигентен растеж „Европа 2020“ и Национална програма за развитие „България 2020“.


На всички заинтересовани бяха раздавани безплатни рекламно-информационни брошури за новия програмен период 2014 – 2020 и материали добри практики и за европейските политики, с цел популяризирането им.


В игрите се включиха още представители на Национален алианс за работа с доброволци, Фондация „Наградата на Херцога на Единбург“, Job Fair, както и AIESEC – Пловдив. Последните бяха представени от голяма група студенти от цял свят, които са в Пловдив по програма за студентски обмен на организацията.
Много деца и тийнеджъри също бяха дошли специално за хепънинга и се включиха в купона. Сред участниците бяха и младежи от Испания, Латвия и Македония, които от няколко дни са гости на Хора на пловдивските момчета. Те демонстрираха и завидни музикални умения, като изпяха химна на обединена Европа, както и македонски, испански и български песни.


Промотирано бе безрисково сексуално поведение и безплатно и анонимно изследване за ХИВ и СПИН, осигурено от фондация „Авис Вита“, които бяха изнесли свой мобилен кабинет.


Разбира се, като на всеки празник, имаше много музика, веселие усмивки и добро настроение. Не липсваха и импровизирани индивидуални изпълнения на улични актьори комици, предимно студенти.
Хепънингът  завърши с голям концерт на популярната българска рап и хип-хоп група „Ice Cream“. 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…